24. april 2024

Strømulykker

Hva gjør man ved en strømulykke? Last ned appen som redder liv!

Regionale verneombud for bygge- og anleggsvirksomhet har i samarbeid med partene i bransjen finansiert og utviklet en app med informasjon om strømulykker.

Strømulykker kan gi umiddelbare skader, som brannsår og hjertestans, og senskader i form av muskel- og skjelettplager, psykiske lidelser og skader på nervesystemet. Det er derfor viktig at personer som har blitt utsatt for strøm får oppfølging av helsevesenet.

Personer som har vært utsatt for en strømulykke skal umiddelbart til sykehus etter nødvendig førstehjelp. Ring medisinsk nødtelefon 113.

Meld fra om hendelsen til din arbeidsgiver, til arbeidstilsynet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Ved alvorlige hendelser kontakter du også politiet. Husk også å melde hendelsen til bedriftens forsikringsselskap (yrkesskadeforsikring) og NAV.

Ta i bruk strømulykkeappen som på en enkel og oversiktlig måte, viser hvordan man skal forholde seg ved strømulykker.

Last ned app for iPhone her
Last ned app for Android her

Se appen i bruk her:

Artikler fra Tidsskrift for Den norske legeforening:

Akutte og kroniske skader etter strømulykker
Forekomst og forebygging av strømulykker i arbeidslivet

Overlege Dr.med. Bo Veiersted Spesialist i Arbeidsmedisin, STAMI uttaler seg om strømulykke:

Medisinske spørsmål kan rettes til Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI).

Tekniske spørsmål eller spørsmål knyttet til regelverket kan rettes til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Siste artikler

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X