Massiv støtte for tariffavtale på ORONAFredag 25. mai ble bakgården i den gamle fabrikken til Nestle på Hamar fylt opp med folk og faner som ville vise sin støtte til de streikene på Orona. For det er her Orona Norway, som ikke ønsker å inngå tariffavtale med de ansatte, har sitt hovedkontor.

28.05.18 tekst og foto Tor-Erik Lundberg

Vi telte mer enn 200 fremmøtte og 28 faner på denne varme maidagen med en markering som kan oppsummeres som svært vellykket.

Vi fikk høre appeller fra blant annet forbundsleder i EL og IT Forbundet Jan Olav Andersen, leder av LO Oslo Roy Pedersen og leder av HMF Markus Hansen.


Bilde over: Niclas Engseth takker for støtten. I bakgrunnen er resten av Oronaklubben.

Ikke uten tariffavtale
Sist men ikke minst holdt Nicklas Engseth fra Oronaklubben en appell og takket de fremmøtte for støtten til stor applaus fra tilskuerne.

- Sammen er vi sterke og vi skal ha tariffavtale. Vi går ikke herifra uten tariffavtale, avsluttet han.

- Dette er de tøffeste gutta jeg vet om, slik avsluttet Markus Hansen sin appell som en hyllest til de streikene Oronagutta.


Bilde over: Forbundsleder i EL og IT Jan Olav Andersen.

Rettmessig krav

- Vi streiker for det mest grunnleggende og rettmessige kravet som det kan streikes for i dette landet sa forbundslederen Jan Olav Andersen

- Retten til å få oppretta tariffavtale, retten til å få sine lønns og arbeidsvilkår regulert i en landsomfattende overenskomst og retten til medinnflytelse og forhandlinger i egen bedrift er alle rettigheter som anses som grunnleggende menneskerettigheter fastslått både i den europeiske menneskerettserklæringen og i ILO konvensjoner, tordnet Andersen.

 - Det er ikke ofte vi er nødt til å streike for å få etablert tariffavtale. De fleste arbeidsgivere aksepterer at avtaler er en del av et velregulert og organisert arbeidsliv, men dessverre finnes det også arbeidsgivere med motsatt innstilling. Orona er en slik arbeidsgiver fortsatte han.

Les hele appellen til forbundslederen her


Bilde over: Bakgården i den gamle fabrikken til Nestle på Hamar ble fylt opp med folk som ville vise sin støtte til de streikene på Orona. 


Bilde over: Vi telte tilsammen 28 faner i Hamar.


Bilde over: Postkom, Rørleggernes fagforening og Elektrikerne fra Trønderlag på plass med sine faner.


Bilde over: Bre støtte når man nektes noe så grunnleggende som en tariffavtale.
 
Se også

Dette er de tøffeste gutta jeg veit om

Mobiliserte for streikende heismontører på Hamar

Eneste internasjonale heiskonsernet uten tariffavtale

Brei og kraftfull støtte


<< Forrige        41 av 172        Neste >>