Angrep på tillitsvalgte

Arbeidsretten skal vurdere om NHO har rett til å kreve fratredelse for tre tillitsvalgte i NTF-klubben på PostNord sin terminal på Alfaset i Oslo.

Tekst Johnny Leo Johansen 11.01.2017. Kilde Frifagbevegelse

PostNord har hatt over 70 tvistesaker på halvannet år. Transportarbeiderforbundets tillitsvalgte har meldt utallige brudd ved bedriften både på tariffavtale, hovedavtale og lokale avtaler på PostNord Langhus og på Alfaset i Oslo, bedriften mener de følger lover og regler.

Nå går bedriften ut mot de tillitsvalgte etter en lang periode med turbulens. 

Turbulens

Ifølge NTF-klubben har det vært saker vedrørende ulovlig vikarbruk, for mye overtid, brudd på arbeidstidsordninger og at befraktere, teamledere og både ansatte- og ikke-ansatte sjåfører gjør jobben til lagerarbeiderne. Kommunikasjonsdirektør Ole A. Hagen i Postnord, mener til Frifagbevegelse å ikke kjenner seg igjen i påstandene fra NTF-klubben på Langhus.

At PostNord følger lover og regler faller på sin egen urimelighet. Det viser antall tvistesaker og pålegg fra Arbeidstilsynet, sier nestleder Robin Schei i Transportarbeiderforbundets klubb ved PostNord på Langhus.

"NHO har i utgangspunktet krevd hele arbeidsutvalget i Transportarbeiderklubben sin avgang.

Saken som skal opp i arbeidsretten nå dreier som at det er blitt holdt et medlemsmøte på tross av at bedriftsledelsen ikke hadde gitt aksept for dette. NHO har i utgangspunktet krevd hele arbeidsutvalget i Transportarbeiderklubben sin avgang. Dette fikk de ikke får arbeidsrettens medhold til. 

"Medlemmene liker ikke at bedriften går til slike skritt.

De mener dette er en overreaksjon. Taper vi saken, vil rettspraksis endres, og da taper vi mer enn én eller tre tillitsvalgte, uttaler klubbleder ved NTF-klubben på PostNord Frode Danielsen til Frifagbevegelse. 

Det er rundt 195 ansatte på PostNord på Alfaset som går på Transportarbeiderforbundets overenskomst. Omtrent 180 er medlemmer i NTF. Danielsen forteller videre i saken at det ikke bare er klubbstyret som er spent på resultatet av arbeidsrettssaken.

<< Forrige        169 av 172        Neste >>