43.000 ansatte rammesDet nest største entreprenørfirmaet i Storbritannia, Carillion er konkurs. Dette kan ramme 43.000 ansatte. Firmaet fikk ikke låne mer penger i bankene. 


Tekst og illustrasjonsbilde Johnny Leo Johansen. 17.01.2018 Kilde E24

Entreprenørselskap har 43.000 ansatte over hele verden, 20.000 stasjonert i Storbritannia. Selskapet skal ha hatt behov for 300 millioner pund, tilsvarende 3,26 milliarder kroner. De trengte beløpet innen månedslutt for å unngå konkurs. 

David Lidington, Storbritannias kabinettminister, uttalte at de ikke vil bruke skattebetalernes penger på å redde et privatdrevet firma.

En hel rekke med store prosjekter  

Selskapet har ifølge lokale myndigheter 450 kontrakter med britiske myndigheter, deriblant på en rekke sykehus, jernbaner, veier og militærforlegninger.

Det er stor kritikk til at firmaet fikk kontrakt om å bygge høyhastighetsbanen HS2 hvor også Skanska har en kontrakt. Dette etter at det ble kjent at Carillion hadde store finansielle problemer.

Situasjonen har skapt stor debatt om det var riktig å gi selskapet kontrakten. Myndighetene melder at alle selskapets offentlige prosjekter vil få den finansieringen de trenger for å fortsette arbeidet.

BBC news beskriver at firmaet tok på seg for store risikoprosjekt som viste seg å ikke være lønnsomme.  


<< Forrige        77 av 172        Neste >>