Følelsesladet markering


Lars Johnsen taler på Youngstorget

Havnearbeiderne hadde en følelsesladet markering under LO-kongressen 9.mai. Ut fra kongressen kom avtroppende LO-leder Gerd Kristiansen for å si noen ord. "Æ tar sjansen på å si Gode Kamerater, sjølv om æ veit at vi har vært uenige noen ganger".

Tekst og foto Bjørn Tore Egeberg 11.05.2017

Ellers var Kristiansen mest opptatt av å forklare hva LO ikke kunne gjøre. Blant annet at LO ikke kunne gi forbundene ordre om å støtte havnearbeiderne, siden LO består av sjølvstendige forbund.

Sterkt provosert

Leder av Oslo Bryggearbeiderforening Tommy Torgersen hadde åpnet med å si at han var sterkt provosert over tilstandene i Oslo Havn. Det nye Byrådet viser ingen handlekraft for at ILO konvensjonen om havnearbeid skal gjelde i havna.

Torgersen viste blant annet til et skip som jevnlig anløper Oslo. Skipet losses og lastes av mannskapet, uten betaling. Oslo Havn er oppmerksom på at dette, men ingen ting skjer. Oslo Bryggearbeiderforening har krevd møte med byrådspartiene. Hvis ingen ting skjer, kan Oslo Havn bli erklært som en FOC-havn av ITF.

Les mer på Frifagbevegelse

Havnearbeidere fra Mosjøen og Tromsø var også til stede. Uten arbeid, uten dagpenger, og uten rett til AFP. Er det dette man har igjen for å være organisert?

Leder i Transportarbeiderforbundet lovte fortsatt kamp om havnene. "Det skal gå bra til slutt. Og hvis det ikke går bra, så er det heller ikke slutt".
<< Forrige        139 av 172        Neste >>