Vedtok boikott av Israel


Foto fra tidligere markering ved 1.mai tog.

 
Ved LO konferansen var det 191 som stemte for å jobbe for full boikott av Israel. 

Tekst og illustrasjonsbilder Johnny Leo Johansen 18.05.2017. Kilde Frifagbevegelse

LO har med sine over 900.000 medlemmer gått inn for å jobbe for en internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk boikott av Israel. Og for å anerkjenne Palestina som egen stat innenfor grensene av 1967.

Vedtaket skjedde mot LO-ledelsens ønske.

Det så ved manuell stemmegivning ut for å være ganske jevnt, men ved elektronisk stemmegivning var det avgjort med 193 delegater som stemte for full boikott av Israel, hvor 117 delegater stemte mot. 

Dermed kom avgjørelsen om at det må arbeides for en internasjonal boikott av Israel. Og det internasjonale samfunnet må sette makt bak kravene til Israel.

Ved tidligere LO-konferanser har det vært diskutert å satse på dialog, nå mente flertallet at nok er nok og stemte for boikott. 

Israel forsøker å nedkjempe den internasjonale boikottbevegelsen, og har vedtatt ved den israelske nasjonalforsamlingen, en lov som innebærer at personer som er med å boikotter, ikke lenger kan reise til Israel og Palestina.  Fagforbundet har gått ut og fordømmer Israels nye anti-boikottlov.

Omstridt

Enkelte LO-medlemmer mener LO verken skal drive med internasjonal solidaritet eller mene noe som helst om utenrikspolitikk, og har meldt seg ut av sitt LO-tilknyttede forbund.

LO har tidligere og vedtatt boikott av et land, som ved apartheid regime i Sør-Afrika på 60-80 tallet. 

«En internasjonal boikottbevegelse lignende den som hjalp oss i vår frigjøring er nødvendig for en rettferdig fred i Palestina».

Dette skriver sørafrikanske LO-kongressen i en av uttalelsene i forbindelse med Israel-boikott.
<< Forrige        138 av 172        Neste >>