OL i arbeidstiden


Faksimile NRK.No 

Infotjenestenes psykolog og HR-rådgiver Eirik Jullumstrø, beskrev ved forrige OL. Å la ansatte se høydepunktene om det er mulig, er fornuftig. 

Tekst og illustrasjonsbilde Johnny Leo Johansen. 13.02.2018. Kilde Infotjenester og DN

Sannsynligheten for at ansatte ser OL i smug er såpass stor at HR-rådgiveren mener det er bedre at man samles og ser de store begivenhetene. Dermed kan man ha full fokus på jobben ellers.

Arbeidsrettsjurist Hans Gjermund Gauslaa ved Infotjenester viser til at i utgangspunktet har arbeidsgiver rett til å avgjøre om arbeidstakerne skal få følge med på OL i arbeidstiden. 

Fabian Nei

Under forrige vinter-OL i Sotsjii gikk daværende ordfører i Oslo, Fabian Stang gikk først ut mot at kommuneansatte skulle kunne se OL i arbeidstiden. Senere etter store protester endret dette seg.

Prinsippet er nå mer blitt at så lenge det ikke går utover arbeidet som skal gjøres, så er det godtatt. Eller at folk tar igjen oppgaver senere. 

Hvem er mest lojal mot arbeidsgiver? 

DNX Studio i en annonse viser til undersøkelse utført av Norstat at selvsikre mannlige førtiåringer er mest trolig til å se OL i arbeidstiden.

Det viser også til at de som er i høyere inntekstgruppe er mer tilbøyelig til å ville se på OL, selv om sendingene går i kjernearbeidstiden. Også folk med høyere utdannelse er mer tilbøyelige til å se OL i arbeidstiden enn personer med grunnskoleutdannelse, ifølge denne undersøkelsen. 

I Oslo kommune er det til årets OL uttalt til denne saken fra Per Steinar Aasebø som er seksjonsjef i byrådsavdelingen for finans.

- Vi har full tillit til at dette håndteres på en god måte og at både ledere og arbeidstakere er sitt ansvar bevisst. 

Frifagbevegelse med podcast om OL i arbeidstiden
<< Forrige        73 av 172        Neste >>