Kaefer-ansatte med gå sakte-aksjon

Tillitsvalgte i Fellesforbundets bedriftsklubb i Kaefer mener bedriften undergraver gå sakte-aksjonen med økt innleie.

Tekst Johnny Leo Johansen 14.09.2017. Kilde Frifagbevegelse.

Administrerende direktør Bård Bjørshol uttaler til Magasinet for fagorganiserte at de følger oppsatte bemanningsplaner som ble lagt før gå sakte-aksjonen startet. 

Bryter arbeidsmiljøloven

De organiserte i Fellesforbundet sa opp innleieavtalen med bedriften tidligere i år og er sikker på at bedriften bryter arbeidsmiljølovens begrensninger for innleie. Dette har de allerede har en tvisteprotokol på.

Direktøren er uenig og mener de baserer innleie på arbeidsmiljøloven, og leier inn for å dekke inn midlertidige bemanningstopper og -svingninger.

Aksjonene

Aksjonen startet da ledelsen ikke strakk seg til lenger enn fem kroner mer i timen utover to år, og uten etterbetaling.

– Vi i Kaefer ligger mer eller mindre på laveste tillatte nivå på verkstedoverenskomsten, nede på garantifortjenesten. Vi ligger 10-15 kroner under allmenngjort sats i byggebransjen, det er ikke godt nok, uttaler klubbleder Jens Hermansson og klubbsekretær Atle Rostad til Frifagbevegelse.


HMF med støtteuttalelse

Vi i Heismontørenes Fagforening vil uttrykke vår uforbeholden støtte i kampen klubben ved Kaefer Energy gjennomfører for en anstendig lønn over garantifortjenesten.

Vi har full forståelse for at de ansatte er lei av å ikke ha en anstendig lønn, dårlige særavtaler og en utydelig overenskomst. Det ser ut til at det eneste språket bedriften og dens arbeidsgiverforening vil forstå er kamp. 

Vi i HMF vet at kamp fungerer og ønsker dere all hell og lykke i de videre aksjonene. Stå på kamerater!<< Forrige        110 av 172        Neste >>