Fare for streikebryteriBakkeansatte ved flere flyplasser kan bli tatt ut i streik og Fagforeningen Junit varsler fare for streikebryteri.
 

Tekst og illustrasjonsbildet Johnny Leo Johansen 03.02.2017. Kilde NRK

Fagforeningen Junit ved forhandlingsleder, Bente Ørberg mener overfor NRK at det er stor fare for streik. Blir det brudd i forhandlingene blir bakkeansatte ved flere flyplasser tatt ut. 

Ansatte ved innsjekking og ombordstigning for SAS og Widerøe kan bli tatt ut. Det vil kunne være snakk om 154 ansatte. Ansatte som jobber på bakken har hatt lav lønnsvekst og det søkes nå å utjevne noe av forskjellene. 

Det varsles at det kan bli kø da ved begrenset med ansatte på jobb. Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen ber passasjerer møte opp som normalt selv om det skulle bli streik, beskriver NRK.

SAS vil håndtere egne fly under eventuell streik og ta eget bakkepersonell fra SAS Ground Handling Gardermoen til Widerøe Ground Handling.  Personer som derved heller ikke vil bli tatt ut i streik. 

Fagforeningen mener at dette vil være streikebryteri.

Det er sendt ut mailer til ansatte om at det vil være beordringer for å få folk rundt på stasjonene hvor Widerøe Ground Handling streiker. 


Sakene ligger nå på bordet til riksmegleren og prosessen fortsetter for å finne løsning.  

<< Forrige        164 av 172        Neste >>