Nok er nok


Illustrasjonsbilde. Foto Johnny Leo Johansen

Klokka 13.00 den 15. november går deler av byggebransjen i Oslo ut i en halvannen time lang politisk streik. Innleie er i bransjen blitt så omfattende at det er blitt et samfunnsproblem som det må reageres mot.

Tekst og illustrasjonsbilde Johnny Leo Johansen. 28.09.2017. Kilde Frifagbevegelse. 

Det oppfordres til at  kolleger, tillitsvalgte og andre som kan til å møte opp med faner til markeringen utenfor Stortinget fra klokka 14.00.

Nok er nok og det blir markering mot denne bransjen som opprinnelig var ment å ta unna ved sykdom og permisjoner. Innleie er nå så utbredt ved mange bransjer, at dette kan gå utover den norske modellen med faste ansettelser, opplæring av fagfolk og ordnede forhold.

HMF vil helst forby hele bemanningsbransjen

Leder Markus Hansen i Heismontørens Fagforening (HMF) uttaler til Frifagbevegelse at de helst skulle sett et forbud mot hele bemanningsbransjen, men blir med på streik selv om det kun er for byggebransjen i Oslofjords-området.

– De useriøse bemanningsselskapene har overtatt så store deler av byggebransjen at vi ikke lengre ser noen annen mulighet enn å kreve at det innføres forbud mot bemanningsselskaper i byggebransjen.

Dette må gjøres for igjen få faste ansettelser, lærlinger og fagarbeidere tilbake til normalen. Den norske modellen rakner, og bemanningsbransjen må ta en stor del av skylda for det.

Skal vi forsatt være stolte av å ha den norske modellen må denne bransjen forbys, sier Markus Hansen i saken på Frifagbevegelse. << Forrige        105 av 172        Neste >>