Nesten alt av innleie er ulovlig


Illustrasjonsbildet

På byggeplasser i Oslo er nå 9 av 10 arbeidere innleide. Byggmiljøene i Oslo og Akershus har lagt fram en rapport som viser hvor ille det står til på byggeplassene.

Tekst og foto Johnny Leo Johansen 11.05.2017. Kilde Frifagbevegelse

I en undersøkelse har tillitsvalgte oppsøkt 59 byggeplasser med nesten 3000 arbeidere for å sjekke hvor omfattende bruken av innleie er og om den er lovlig. 

Innleie øker

Også ved de store entreprenørene er det økning. Innleie økt fra 17 prosent til 35 prosent i åra fra 2015 til 2017. For elektroarbeidere er antallet innleide enda høyere, 44 prosent. Bekymringen er nå og ved den omfattende bruken av ulovlig innleide fra bemanningsbyråer.

Det sier organisasjonsarbeider i Rørleggernes fagforening i Oslo, Boye Ullmann til Frifagbevegelse. Boye har i lang tid arbeidet med slike saker også stått frem på NRK med alvoret ved denne utviklingen. 

– Gang på gang møter vi representanter fra styresmaktene som understreker hvor liten og ubetydelig bemanningsbransjen er. Nå ser vi innenfor bygg, er dette veldig langt fra sannheten, sier Ullmann.

Innleie av arbeidskraft er ikke ulovlig i Norge, men det er krav til at fire punkter er oppfylt. Tariffavtale, protokoll mellom bedriften og tillitsvalgte, at innleien er tidsbegrenset og at antall ansatte er klart definert.

Av alle de undersøkte leieforholdene som er omtalt i rapporten var hele 85 prosent ulovlig.

Ap leder Jonas Gahr Støre sa nei til forbud mot bemanningsbyråer på LO-Konferansen, men utallte at skal bli forbudt med løsarbeiderkontrakter, de såkalte nullprosentkontraktene. Disse er utformet slik at arbeiderne er fast ansatt, men kun får lønn for den tiden de tildeles oppdrag. I realiteten er dette serie-ringevikariater.

– Det blir noe av det første jeg skal gjøre som statsminister, å forby løsarbeiderkontrakter i bemanningsbransjen, sa Støre. Boye uttalte at Støre er lite konkret. 

Til NTB har Boye Ullmann fra Rørleggernes fagforening i Oslo levert en liste over tiltak han mener kan innfris innenfor EØS:

* Forby bemanningsbransjen.

* Gi Arbeidstilsynet adgang til å utstede høye bøter ved ulovlig innleie.

* Stoppe konkursrytterne, blant annet ved hjelp av høye bøter.

* Utvide retten til kollektive søksmål.

* Utvide det såkalte solidaransvaret fra tre til tolv måneder. Dette prinsippet gjør oppdragsgiver ansvarlig for at alle ansatte og innleide vikarer nedover i oppdragskjeden får utbetalt det de skal.

* Innføre bøter og straff ved brudd på arbeidstidsbestemmelsene.

<< Forrige        140 av 172        Neste >>