SAS streiken avblåst


Illustrasjonsbildet. Foto Johnny Leo Johansen

Etter lange forhandlinger er det kommet til enighet ved konflikte. Allikevel er flere blitt rammet. I forhandlingene som varte 14 timer ble Norsk Flygerforbund og Parat enige med NHO Luftfart/SAS om en ny tariffavtale.

Tekst og illustrasjonsfoto Johnny Leo Johansen 14.09.2017. Kilde NRK.

Pilotene er ikke helt fornøyde med avtalen. Streiken som ville rammet mange flypassasjerer er avblåst, allikevel er det blitt flere avganger som ble stoppet grunnet konflikten

Anbefaler avtalen

– Vi har fått gjennomslag for våre viktigste krav. Dette gjør at vi anbefaler avtalen for våre medlemmer, sier forhandlingslederne Jens Lippestad i Norsk Flygerforbund og Jan Levi Skogvang i Parat i en pressemelding. 

SAS krevde at vi skal bli sesongarbeidere, og bare være ansatt i en 75 prosent stilling. Likevel skal vi alltid være tilgjengelige og jobbe etter selskapets behov. 

Ønsket mer forutsigbarhet

Pilotene fremmet moderate krav om faste og hele stillinger, mer forutsigbarhet i forhold til arbeid og fritid og et lønnstillegg på linje med andre grupper, står det å lese på Norsk Flygerforbund side.

Til NRK uttaler Jan Levi Skogvang leder i Parat luftfart, at forutsigbarhet og det å kunne planlegge sin egen fritid har vært det vanskeligste punktet. I likhet med de to andre pilotforeningene i Skandinavia er det avtale om en lønnsøkning på seks prosent over tre år, beskriver han.

Skogvang sier videre at meklingen kom inn på et bedre spor etter tre dager med streik.

Den største utfordringen i meklingen har vært uttalelsene fra NHO-direktør Torbjørn Lothe og SAS konsernsjef Rickard Gustavsson i følge saken på NRK.

<< Forrige        111 av 172        Neste >>