Skatt på diett


Illustrasjonsbilde. Foto Johnny Leo Johansen

Diett har tidligere ikke vært regnet som lønn. Nå kan en del av diettgodtgjørelsen bli skattlagt.

Tekst og illustrasjonsbilder Johnny Leo Johansen 07.12.2017. Kilde Frifagbevegelse.

Diett er godtgjørelse man har fått i tilfeller som når man ikke har muligheter til å spise og overnatte hjemme. Dag Odnes som leder samfunnspolitisk avdeling i Fellesforbundet, har engasjert seg og beskriver overfor LO-Aktuelt, hvor feil denne endringen kan slå ut.

Skatt på deler av beløpet

De som mottar diettgodtgjørelse på reise i jobben må neste år betale skatt av deler av beløpet. Det som en følge av avtalen om statsbudsjett for 2018.

På en konferanse hvor opphold og måltid er en del av deltakeravgiften, skattlegges dette ikke. De som da betaler separat, vil måtte betale skatt.  

Odnes beskriver at det er så mange uklarheter rundt dette at det er komisk. Utgifter etter regning som dekkes av arbeidsgiver skal ikke beskattes. Blir det samme dekket av arbeidstager skal det beskattes. 

FrP, Høyre, KrF og Venstre har lyttet i saken om diettpenger for yrkessjåfører.

Sjåførene risikerte ved endringen å tape 30.000 kroner årlig på skatten. Nå er dette tenkt omgjort og sjåførene vil slippe skatt på diettgodtgjørelsen.

– Det skulle bare mangle at dette ikke ble reversert. Da diettsatsen til våre medlemmer ble innført hadde vi en større kartleggingsprosjekt om kostnadene ved å være langtransportsjåfør. Da landet vi på 315 kroner, sa Lars Johnsen til LO-Aktuelt.

Snuoperasjon

Videre beskrives det fra YTF at de borgerlige partiene hadde ekstraordinære møter fredag for å behandle innspillene fra Yrkestrafikkforbundet. De bestemte seg for å endre diettskattleggingen, slik at langtransportsjåfører unntas og får beholde dietten med dagens sats.

Det er opp til Finansdepartementet å se til at dette blir gjennomført etter denne nye enigheten mellom de fire borgerlige partiene.

<< Forrige        86 av 172        Neste >>