Streik ga tariffavtale


Illustrasjonsbilde. Foto Johnny Leo Johansen

Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbunds medlemmer i Norse Production AS på Sotra ble tatt ut i streik for å oppnå tariffavtale og rettferdige lønns- og arbeidsvilkår. De streikende fikk til slutt en tariffavtale på plass.

Tekst og illustrasjonsbilde Johnny Leo Johansen 12.10.2017. Kilde Frifagbevegelse

I over fire uker streiket de 70 polske fiskeriarbeiderne, nå går de tilbake til arbeidet etter å ha fått tariffavtale.

Kravet de har streiket for er en tariffavtale

Norse Production ha uttalt at en tariffavtale vil føre til at bedriften vil gå konkurs. NNN har benektet dette og vist til at konkurrenter har klarte seg bra med tariffavtale.

I allmenngjøringsprosessen ble Sekkingstad og Norse production brukt som eksempel på sosial dumping som gjorde det nødvendig å allmenngjøre tariffavtalen for fiskeforedlingsbedrifter.

En veldig gledelig dag

Til Frifagbevegelse forteller LO-leder Hans-Christian Gabrielsen at seieren som arbeiderne ved Norse Production har vunnet er utrolig viktig.

– Dette er fantastisk. Det står respekt av den kampen de streikende arbeiderne på Norse Production har ført. Dette er en utrolig viktig kamp, sier LO-lederen

Han mener at streiken viser betydningen av å ha modige og tøffe medlemmer som tør å stå lenge i en rettferdig kamp for å få en tariffavtale på plass.

– Jeg vil også berømme de tillitsvalgte i NNN og andre som har støttet opp under streiken, men først og fremst honnør til de streikende som har stått på for et rettferdig krav om tariffavtale. En veldig gledelig dag, slår han fast.

<< Forrige        98 av 172        Neste >>