Tillitsvalgte får bruke nødvendig tid

Etter en turbulent tid ved Postnord avdeling Langhus kan tillitsvalgte nå bruke nødvendig tid på tillitsvalgtsarbeid. Bedriften ville styre dette til bestemte tider til bestemte dager, mens de tillitsvalgt stod hardt på at hovedavtalen ikke ga bedriften den styringsretten.

Tekst Johnny Leo Johansen 16.02.2017. Kilde Frifagbevegelse

Det har i lengre tid vært utfordringer ved Postnord avdeling Langhus i Oslo. Frifagbevegelse har skrevet om tillitsvalgte som har flere titalls tvisteprotokoller etter uenighet om tolkning av både lokale og sentrale avtaler.

Uenigheter

Nå er kommet til enighet om tiden de tillitsvalgte kan bruke på tillitsvalgtsarbeid og at det er de tillitsvalgte som avgjør hva som anses som nødvendig tid. Bedriften ville først styre dette til bestemte tider til bestemte dager, de tillitsvalgt stod hardt på at hovedavtalen ikke ga bedriften den styringsretten.

Truet med oppsigelse

Konflikten utviklet seg til at bedriften truet med oppsigelse av de tillitsvalgte på grunn av ordrenekt, i forbindelse med at tillitsvalgte ikke fulgte bedriftens oppgitt tidsrammer til dette arbeidet. Transportarbeiderforbundet og NHO ble trukket inn og det ble gjennomført to forhandlingsmøter.

Mandag 13. februar kunne både bedriften, de tillitsvalgte, NHO og NTF sette sine signaturer på en avtale. 

Hovedavtalen sier at det kan avtales rammer for tillitsvalgtarbeid, men at det i akutte tilfeller må kunne avsettes nødvendig tid for at tillitsvalgte å gjøre jobben sin som tillitsvalgt.

Kritisk til prosessen 

Klubbleder Riza Akin ved Postnord uttaler overfor Frifagbevegelse at han er kritisk til prosessen som førte frem til avtalen og advarer andre om å gjøre avtaler om faste rammer for tillitsvalgtsarbeid. Han beskriver videre at han kunne tenkt seg å kjøre saken for arbeidsretten for en avklaring og at det er rykter om at bedriften vil gi skriftlig advarsel for tid brukt utover det som avtales. 
<< Forrige        161 av 172        Neste >>