Valg 2017På meningsmålinger har oppslutningen rundt AP og Støre sunket. Overfor NRK uttaler Jonas Gahr Støre at de kan samarbeide med Rødt og MDG, men ikke i regjering. KRF svarer ikke på frieri fra Støre.


Tekst og illustrasjonsbildet Johnny Leo Johansen 17.08.2017. Kilde NRK

Valget står 11. september og NRKs valgmålinger, som er basert på målinger fra Norstat, viser at AP sliter og at det kan spøke for en rødgrønn regjering. Støre uttaler at avstanden er for stor til at de kan samarbeide med Rødt og MDG i en regjering.

Et eventuelt borgerlige flertall er fortsatt avhengig av Venstre. Senterparti er gått noe tilbake etter å hatt fremvekst. Venstre, Rødt og MDG vipper rundt sperregrensen. KRF går mot et meget dårlig stortingsvalg.

Følg valget på NRK

Støre uttaler at de ikke har vært tydelige nok på hva dette valget handler om. Målet er å få flertall for å kaste ut FRP og høyreregjeringen. 

Både i sentrum og til venstre har kampen for ­velferd uten profitt fått vind i seilene. Det ­avgjørende ser ut til å bli hvilket standpunkt Ap tar skriver, Magnus Marsdal, leder i Manifest Tankesmie.

Til venstre for Jonas Gahr Støre, vil de politiske tvillingene Audun Lysbakken (SV) og Bjørnar Moxnes (Rødt) sikre at fellesskapets penger går til fellesskapets formål også innen barnevern og eldre­omsorg.


<< Forrige        120 av 172        Neste >>