19. april 2024

Flere jenter i faget: Elise hos GM heis har tatt fagprøve!

Det er alltid gledelig når vi får nye heismontører i faget. Ekstra hyggelig er det at en jente viser at det går an å gå yrkesfag. Vi har tatt en prat med den blide heismontøren Elise Ueland (20).

«Det at jeg skulle gå yrkesfag var noe jeg faktisk bestemte meg for allerede på ungdomsskolen», sier Elise. Men noe tilfeldig at det ble heis. «Heis er gøy da», legger hun til.

Hvordan har læretiden vært?

«Jeg har hatt en veldig bra læretid hos GM Heis sier hun. Jeg tror det er en fordel at jeg gikk læretiden i et lite firma, for jeg har kommet borti masse forskjellig heiser. Ulempen var at vi i en periode hadde litt lite nyanlegg.»

Fagprøven til den stolte heismontøren bestod av å modernisere en hydraulikk med tre etasjer og en nyttelast på 630 kg. Der byttet hun blant annet styring og monterte innerdør. Montering av føringer og sjaktdører tok hun ved Opplæringskontoret for heisfaget (OPPHEI).

Redaksjonen og HMF gratulerer Elise med fagprøven.

Tor-Erik Lundberg
Tor-Erik Lundberg
Lundberg er redaktør i fagbladet Heismontøren.

Siste artikler

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.

VIL HA NYE HELSEKRAV INN I HEISOVERENSKOMSTEN

Under tarifforhandlingene i 2022 ble det enighet om tiltak for å begrense eksponeringen av helsefarlig kvartsstøv ved arbeid i heissjakten. Nå krever foreningen ytterligere tiltak for å stanse eksponeringen.

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.
2,499FølgereLik
1,058FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X