3. februar 2023

Flere jenter i faget: Elise hos GM heis har tatt fagprøve!

Tor-Erik Lundberg
Tor-Erik Lundberg
Lundberg er redaktør i fagbladet Heismontøren.
2,441FølgereLik
988FølgereFølg
32AbonnenterAbonnér

Det er alltid gledelig når vi får nye heismontører i faget. Ekstra hyggelig er det at en jente viser at det går an å gå yrkesfag. Vi har tatt en prat med den blide heismontøren Elise Ueland (20).

«Det at jeg skulle gå yrkesfag var noe jeg faktisk bestemte meg for allerede på ungdomsskolen», sier Elise. Men noe tilfeldig at det ble heis. «Heis er gøy da», legger hun til.

Hvordan har læretiden vært?

«Jeg har hatt en veldig bra læretid hos GM Heis sier hun. Jeg tror det er en fordel at jeg gikk læretiden i et lite firma, for jeg har kommet borti masse forskjellig heiser. Ulempen var at vi i en periode hadde litt lite nyanlegg.»

Fagprøven til den stolte heismontøren bestod av å modernisere en hydraulikk med tre etasjer og en nyttelast på 630 kg. Der byttet hun blant annet styring og monterte innerdør. Montering av føringer og sjaktdører tok hun ved Opplæringskontoret for heisfaget (OPPHEI).

Redaksjonen og HMF gratulerer Elise med fagprøven.

Siste artikler

KAMPEN OM LEDERVERVET I FORBUNDET

Eystein Garberg (44) mener det er mye bra i forbundet i dag, men at vi er forpliktet til å forbedre oss hele tiden. Han er en av to kandidater som stiller til valg som ny forbundsleder på landsmøte i mars.

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.
X