22. juni 2024

Flere jenter i faget: Elise hos GM heis har tatt fagprøve!

Det er alltid gledelig når vi får nye heismontører i faget. Ekstra hyggelig er det at en jente viser at det går an å gå yrkesfag. Vi har tatt en prat med den blide heismontøren Elise Ueland (20).

«Det at jeg skulle gå yrkesfag var noe jeg faktisk bestemte meg for allerede på ungdomsskolen», sier Elise. Men noe tilfeldig at det ble heis. «Heis er gøy da», legger hun til.

Hvordan har læretiden vært?

«Jeg har hatt en veldig bra læretid hos GM Heis sier hun. Jeg tror det er en fordel at jeg gikk læretiden i et lite firma, for jeg har kommet borti masse forskjellig heiser. Ulempen var at vi i en periode hadde litt lite nyanlegg.»

Fagprøven til den stolte heismontøren bestod av å modernisere en hydraulikk med tre etasjer og en nyttelast på 630 kg. Der byttet hun blant annet styring og monterte innerdør. Montering av føringer og sjaktdører tok hun ved Opplæringskontoret for heisfaget (OPPHEI).

Redaksjonen og HMF gratulerer Elise med fagprøven.

Tor-Erik Lundberg
Tor-Erik Lundberg
Lundberg er redaktør i fagbladet Heismontøren.

Siste artikler

TARIFFOPPGJØRET – LO-LEDELSEN FORNEKTER SEG IKKE

En fagbevegelse uten streikerett - eller som ikke våger å ta rettigheten i egne hender dersom den formelt er fraværende, er ingen ordentlig fagbevegelse.

KARTLEGGER EKSPONERINGEN AV BYGGSTØV VED RENOVERING AV BYGG

Det er ikke kun på nye byggeprosjekter hvor bygningsarbeidere kan bli eksponert for byggstøv. I et pågående forskningsprosjekt skal Statens arbeidsmiljøinstitutt karakterisere støvet som dannes gjennom renovering av eksiterende bygg.

VIL BEDRE SIKKERHETEN PÅ ELDRE HEISER I SPANIA MED EN NY LOVGIVNING

Spanske myndigheter innfører en ny lovgivning hvor hensikten er å skjerpe sikkerheten på landets heiser. Det anslås at ca. 40 prosent av landets heiser må oppgraderes for å tilfredsstille det nye lovverket som trer i kraft 1. juli i år.

NYE HØYHUS I OSLOSENTRUM

I den nye høyhusstrategien for Oslo kommune som ble vedtatt i fjor høst, ble det åpnet opp for høyhus på mellom 42 til 125 meter i områdene rundt Oslo S.
2,500FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X