23. september 2023

Flere jenter i faget: Elise hos GM heis har tatt fagprøve!

Det er alltid gledelig når vi får nye heismontører i faget. Ekstra hyggelig er det at en jente viser at det går an å gå yrkesfag. Vi har tatt en prat med den blide heismontøren Elise Ueland (20).

«Det at jeg skulle gå yrkesfag var noe jeg faktisk bestemte meg for allerede på ungdomsskolen», sier Elise. Men noe tilfeldig at det ble heis. «Heis er gøy da», legger hun til.

Hvordan har læretiden vært?

«Jeg har hatt en veldig bra læretid hos GM Heis sier hun. Jeg tror det er en fordel at jeg gikk læretiden i et lite firma, for jeg har kommet borti masse forskjellig heiser. Ulempen var at vi i en periode hadde litt lite nyanlegg.»

Fagprøven til den stolte heismontøren bestod av å modernisere en hydraulikk med tre etasjer og en nyttelast på 630 kg. Der byttet hun blant annet styring og monterte innerdør. Montering av føringer og sjaktdører tok hun ved Opplæringskontoret for heisfaget (OPPHEI).

Redaksjonen og HMF gratulerer Elise med fagprøven.

Tor-Erik Lundberg
Tor-Erik Lundberg
Lundberg er redaktør i fagbladet Heismontøren.

Siste artikler

BRUSSEL VIL HA OMKAMP!

Etter mange politiske streiker og fanemarkeringer vant fagbevegelsen gjennom med mange av sine krav da Stortinget endelig vedtok regjeringens forslag til innstramminger i innleieregelverket.

PRAKTISK INFORMASJON OM HEISCUP 2023 I RIGA

Det nærmer seg avspark for årets Heiscup! Her er alt du trenger å vite før avreise.

PÅMELDING TIL UKESKURS VED HBU I 2024 ER NÅ TILGJENGELIG

Det er noen måneder igjen før vi tipper inn på 2024. Men senteret er godt i gang med å forberede neste år. 

NASJONAL MARKERINGSDAG TIL FORSVAR FOR FASTE ANSETTELSER

Etter mange års kamp og flere politiske streiker vant fagbevegelsen frem med sitt krav om en innstramming i adgangen til innleid arbeidskraft fom 1. juli. Nå vil EUs overvåkningsorgan ESA overprøve regjeringas innleieforbud.
2,485FølgereLik
1,028FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X