Hvorfor bli medlem i HMF?

Vi kommer når den står!

Hansen er leder i Heismontørenes Fagforening.

På vegne av våre 900 medlemmer, i over tolv forskjellige heisbedrifter, ønsker jeg deg velkommen til Norges sterkeste fagforening. Ingen land i verden er i nærheten av å ha den samme organisasjonsgraden som oss. Som heismontører tilhører vi en gruppe arbeidere som setter faget vårt, samholdet og yrkesstoltheten høyest.

Siden Heismontørenes Fagforening ble stiftet i 1930, har vi kjempet for retten til å ha et eget fag, rett til opplæring, retten til å være organisert der vi vil, retten til å forsvare våre medlemmers interesser, samt sikret oss gode lønns- og arbeidsvilkår for heismontører som nå befinner seg i verdenstoppen for arbeidere i bygningsbransjen.

Gjennom å stå på kravene og kreve forhandlinger, sikret vi i 1935 vår egen overenskomst. Denne overenskomsten har år etter år blitt forbedret og forsvart av våre medlemmer. Gjennom kamp bidro heismontørene til at det ble opprettet en offentlig heiskontroll, vi fikk opprettet en egen utdanningsinstitusjon for etterutdanning av heismontørene (HBU) og vi opprettet egen opplæringsskole for lærlinger i heisfaget (OPPHEI). Gjennom gode, lokale lønnsforhandlinger, godt koordinert av HMF, har våre klubber sikret svært gode lønns- og arbeidsvilkår for heismontørene.

INGEN LAND I VERDEN ER I NÆRHETEN AV Å HA DEN SAMME ORGANISASJONSGRADEN SOM OSS.

Medlemmene i Heismontørenes Fagforening har gode grunner til å være stolte av å være medlem. Når land rundt oss jobber for å svekke sine yrkesfag og knuse fagforeningene og alt det de har kjempet fram i alle år, jobber vi hardere enn noensinne for å styrke heisfaget. I årene som kommer, vil vi fortsette å kjempe for våre medlemmer, kjempe for bedre vilkår for våre medlemmer og deres familier – men også være villige til å gå i front for en aktivistisk fagbevegelse – en fagbevegelse som stadig havner på defensiven i Norge og i resten av verden.

Vi har nemlig den tro, at hvis vi jobber hardt nok for hverandre, støtter hverandre, gjennom tykt og tynt – så finnes det ingen grenser for hva heismontørene kan oppnå.

Forrige artikkelDine medlemsfordeler
Neste artikkelFamiliearrangement 1. mai på Stratos