31. mai 2023

Schindler leverer nye heiser og rulletrapper på Gardermoen

Kapasiteten på Oslo lufthavn Gardermoen skal igjen økes. Denne gangen for reisende utenfor Schengenområdet. Schindler har vunnet anbudet om å levere heiser og rulletrapper til den nye piren som blir på 30 000 kvadratmeter.

Leveransen består av totalt 27 heiser – 26 av typen Schindler 5500 og en av typen Schindler 2600. I tillegg skal de levere 15 rulletrapper av typen Schindler 9300AE.

Den første heisen skal leveres allerede i første kvartal 2020, da den skal benyttes som byggeheis. Resten av montasjen vil bli gjennomført i årene frem til 2023, opplyser Schindler, og legger til at dette blir et spennende prosjekt for dem de neste årene. Schindler leverte de første heisene, rulletrappene og rullebåndene da Norges hovedflyplass sto klar i 1998. Det var Kone som sto for leveransen ved forrige utvidelse som sto klar i 2017.

Ifølge Avinor er det i dag 67 rulletrapper, syv rullefortau, 120 heiser og 25 vareheiser på Gardermoen. Flyplassen var ved åpningen i 1998 bygget for å håndtere en trafikk på 17 millioner passasjerer i året. Etter utvidelsen i 2017 var kapasiteten på flyplassen økt til 32 millioner passasjerer i året.

Tor-Erik Lundberg
Tor-Erik Lundberg
Lundberg er redaktør i fagbladet Heismontøren.

Siste artikler

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

VIL FLAGGE UT VINTAPPING TIL DANMARK

Den 10. mai deltok foreningen på en markering til støtte for Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.

TIL HIMMELS MED OSLO SPEKTRUM 

Den 19. april i år ga Oslo bystyre grønt lys til planene for prosjektet til nye Oslo Spektrum. Dermed får byen det første bygget som er på over hundre meter etter at Plaza sto klart i 1989.
2,473FølgereLik
996FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X