3. februar 2023

Schindler leverer nye heiser og rulletrapper på Gardermoen

Tor-Erik Lundberg
Tor-Erik Lundberg
Lundberg er redaktør i fagbladet Heismontøren.
2,441FølgereLik
988FølgereFølg
32AbonnenterAbonnér

Kapasiteten på Oslo lufthavn Gardermoen skal igjen økes. Denne gangen for reisende utenfor Schengenområdet. Schindler har vunnet anbudet om å levere heiser og rulletrapper til den nye piren som blir på 30 000 kvadratmeter.

Leveransen består av totalt 27 heiser – 26 av typen Schindler 5500 og en av typen Schindler 2600. I tillegg skal de levere 15 rulletrapper av typen Schindler 9300AE.

Den første heisen skal leveres allerede i første kvartal 2020, da den skal benyttes som byggeheis. Resten av montasjen vil bli gjennomført i årene frem til 2023, opplyser Schindler, og legger til at dette blir et spennende prosjekt for dem de neste årene. Schindler leverte de første heisene, rulletrappene og rullebåndene da Norges hovedflyplass sto klar i 1998. Det var Kone som sto for leveransen ved forrige utvidelse som sto klar i 2017.

Ifølge Avinor er det i dag 67 rulletrapper, syv rullefortau, 120 heiser og 25 vareheiser på Gardermoen. Flyplassen var ved åpningen i 1998 bygget for å håndtere en trafikk på 17 millioner passasjerer i året. Etter utvidelsen i 2017 var kapasiteten på flyplassen økt til 32 millioner passasjerer i året.

Siste artikler

KAMPEN OM LEDERVERVET I FORBUNDET

Eystein Garberg (44) mener det er mye bra i forbundet i dag, men at vi er forpliktet til å forbedre oss hele tiden. Han er en av to kandidater som stiller til valg som ny forbundsleder på landsmøte i mars.

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.
X