1. desember 2023

Schindler leverer nye heiser og rulletrapper på Gardermoen

Kapasiteten på Oslo lufthavn Gardermoen skal igjen økes. Denne gangen for reisende utenfor Schengenområdet. Schindler har vunnet anbudet om å levere heiser og rulletrapper til den nye piren som blir på 30 000 kvadratmeter.

Leveransen består av totalt 27 heiser – 26 av typen Schindler 5500 og en av typen Schindler 2600. I tillegg skal de levere 15 rulletrapper av typen Schindler 9300AE.

Den første heisen skal leveres allerede i første kvartal 2020, da den skal benyttes som byggeheis. Resten av montasjen vil bli gjennomført i årene frem til 2023, opplyser Schindler, og legger til at dette blir et spennende prosjekt for dem de neste årene. Schindler leverte de første heisene, rulletrappene og rullebåndene da Norges hovedflyplass sto klar i 1998. Det var Kone som sto for leveransen ved forrige utvidelse som sto klar i 2017.

Ifølge Avinor er det i dag 67 rulletrapper, syv rullefortau, 120 heiser og 25 vareheiser på Gardermoen. Flyplassen var ved åpningen i 1998 bygget for å håndtere en trafikk på 17 millioner passasjerer i året. Etter utvidelsen i 2017 var kapasiteten på flyplassen økt til 32 millioner passasjerer i året.

Tor-Erik Lundberg
Tor-Erik Lundberg
Lundberg er redaktør i fagbladet Heismontøren.

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X