20. april 2024

#rosastreiken: Foodora nekter de ansatte tariffavtale

Bli med på fanemarkering til støtte for streiken!

– Vi har fremmet krav om tariffavtale på vegne av våre medlemmer. Det er svært spesielt at et selskap som tar mål av seg å være en seriøs aktør nekter ansatte denne rettigheten, sier leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum på Fellesforbundets nettsider.

Da streiken starta i forrige uke var det 102 ansatte i Foodora som var ute i streik. Bare få dager senere ble det varslet at ytterligere 40 skal ut i streik.

– Dette er et tydelig signal til arbeidsgiveren om at vi ikke gir oss før tariffavtale er på plass, sier forhandlingsleder i Fellesforbundet, Bjørn Jonassen, og fortsetter: – Nesten alle de 40 er medlemmer som har kommet til Fellesforbundet etter at streiken startet. Det er en enorm solidaritet blant de ansatte i bedriften.

LO i Oslo og Oslo Transportarbeiderforening arrangerer fanemarkering i morgen, onsdag 28. august fra klokka 15.00 på Youngstorget.

Streiken har fått tilnavnet #rosastreiken, og vi i HMF støtter #rosastreiken fullt ut. Lykke til videre!

28aug15:0016:00Fanemarkering til støtte for Foodorastreik

Siste artikler

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.

VIL HA NYE HELSEKRAV INN I HEISOVERENSKOMSTEN

Under tarifforhandlingene i 2022 ble det enighet om tiltak for å begrense eksponeringen av helsefarlig kvartsstøv ved arbeid i heissjakten. Nå krever foreningen ytterligere tiltak for å stanse eksponeringen.

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.
2,499FølgereLik
1,058FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X