3. februar 2023

HMF bevilger 100.000 kroner til humanitært arbeid i Ukraina

2,441FølgereLik
988FølgereFølg
32AbonnenterAbonnér

Under årets årsmøte ble det lagt fram forslag om å bevilge 50.000 kroner hver til Leger uten grenser for deres arbeid i Ukraina og Norsk Folkehjelp for deres arbeid med Ukrainske flyktninger. Begge forslagene ble vedtatt.

Som følge av eskaleringen av krigen i Ukraina, jobber Leger Uten Grenser på spreng med nødhjelpsrespons der behovene er størst. I starten av krigen fokuserte Leger Uten Grenser på å få inn utstyr til behandling av traumeskader, akuttmottak, intensivavdelinger og medisiner. Etter hvert har det også blitt behov for medisiner mot kroniske lidelser som astma, diabetes og høyt blodtrykk. Leger Uten Grenser tilpasser forsyningene i henhold til behovene på bakken.

På sine egne nettsider oppsummerer Leger Uten Grenser deres innsats slik:

  • Siden 24. februar har vi sendt og distribuert mer enn 225 tonn medisinsk utstyr og hjelpeartikler.
  • Per 20. april har vi flere enn 300 feltarbeidere på bakken i Ukraina. Teamet utvides daglig.

Les mer om deres arbeid her.

Norsk Folkehjelp arbeider ikke på bakken i Ukraina, men deres lokallag rundt omkring i Norge mobiliserer humanitært for å hjelpe flyktninger som kommer fra det krigsherjede området. Norsk Folkehjelp bidrar på stand rundt omkring i Norge for å gi informasjon om situasjonen i Ukraina, samt bidrar med inkluderingsaktiviteter som støtter ukrainske flyktninger i Norge. I tillegg hjelper Norsk Folkehjelp i Oslo til med arbeidet Utlendingsdirektoratet står for, som hovedsakelig består av å ta imot flyktningene, og hjelpe dem med praktiske gjøremål knyttet til deres ankomst i Norge.

Les mer om deres arbeid her.

HMFs medlemmer vedtok bevilgningene med overveldende flertall.

Siste artikler

KAMPEN OM LEDERVERVET I FORBUNDET

Eystein Garberg (44) mener det er mye bra i forbundet i dag, men at vi er forpliktet til å forbedre oss hele tiden. Han er en av to kandidater som stiller til valg som ny forbundsleder på landsmøte i mars.

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.
X