21. mai 2024

LÆRLINGSAMLING 2022

Det var et rekordbra oppmøte på årets lærlingsamling som fant sted i Bergen den siste helgen i november. Det var et stort engasjement både faglig og politisk, noe som låter bra for fremtiden.

52 lærlinger hadde funnet veien til årets lærlingsamling. Dette medberegnet lærlinger som ikke er ansatt i en tariffbedrift eller er med på Opphei. Til sammenligning er det per i dag cirka 60 lærlinger på Opphei fordelt på tre årskull.

Det hele startet på fredagen med fagforeningsretta tema på dagsorden. Erik Tenden (Otis) tok blant annet for seg foreningas historie, historien om Ramunas Gudas, Schindlerkonflikten og sparking av tillitsvalgt. Det ble også avsatt tid til å se en reprise i fra den TV-sendte debatten mellom blant annet Terje Skog og Siv Jensen under streika mot sosial dumping i 2004 og 2005. Etter mye lærdom ble det hele avsluttet med en prøve, i form av en Kahoot for å teste hvor mye lærlingene hadde fått med seg. Besvarelsene var imponerende, men det var benken på første rad som stakk av med seieren.

Erik Tenden forteller om foreninga. Anders Hjorthøy (nr 2 f.h. på første benk) er valgt til ny lærlingrepresentant i foreninga. Foto:Lars-Erik Mørch.

Til tross for en sosial aften på fredagen, møtte alle engasjert opp på lørdagen for faglig påfyll. Her tok Hans Aksel Endresen (Kone/prøvenemda) for seg det faglige i tillegg til å belyse fagprøven sett fra prøvenemda sin side. Even Funner Brandbu (Orona) var også med som foreleser hvor han delte erfaringer fra sin egen fagprøve.

Senere på dagen bar det av gårde til Haukeland sykehus. Her fikk lærlingene se på både gamle og helt nye Schindler-heiser, samt det automatiserte undergrunnssystemet mellom bygningene for transportering av blant annet klær, utstyr og personer. 

Med bybanen gikk turen tilbake til hotellet for en felles middag. Her ble Christian Norevik (ALT heis) kåret til «årets elev» for sitt store engasjement, og inkluderende og sprudlende humør i løpet av helgen. 

Konferansen ble avsluttet på søndagen med valg av ny lærlingrepresentant til styret i foreningen. Her ble Anders Hjorthøy (Schindler) valgt inn til å ta over stafettpinnen etter Casper Aalen (Kone). Store (fotball)sko å fylle. Det går nok fint.

Lærlingene fikk sett på de nye Schindler heisene på Haukeland sykehus.

Siste artikler

DU KAN NÅ AVGI DIN STEMME

Den 8. mai ble det enighet i forhandlingene på heisoverenskomsten. Frem til 23. mai kan alle medlemmer si hva de mener om resultatet ved å avgi sin stemme.

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X