29. april 2024

KUNNSKAPSLØFTET

Med hjelp fra dyktige fagfolk i bransjen har utdanningssenteret fått et etterlengtet løft for å kunne levere et godt og relevant kurstilbud til alle brukerne av senteret. De nye kursene tar for seg flere temaer formidlet av ulike instruktører gjennom hele kursuka.

Redaksjonen er blitt invitert med på en samling for instruktører tilknyttet Heisbransjens Utdanningssenter (HBU), hvor det utvilsomt er mye heiskunnskap blant de engasjerte deltagerne som er samlet for å evaluere og planlegge nye kurs. De er alle svært kompetente fagfolk som brenner for faget, og som ønsker å dele erfaringen de har fra sjakta med resten av bransjen.

Med denne engasjerte gjengen som instruktører, så er det ikke rart at det nye kurset ved utdanningssenteret har fått gjennomgående bra tilbakemeldinger. I den nye kursuka er det lagt opp til større variasjon med flere temaer og forskjellige instruktører, samt en bedre balanse mellom teori og praksis.

Med denne engasjerte gjengen som instruktører, så er det ikke rart at det nye kurset ved utdanningssenteret har fått gjennomgående bra tilbakemeldinger.

Ukeskurset i 2023 tar for seg flere hovedtemaer slik som motor og mekanikk med fokus på lager og skiver, service på hydraulikk inklusiv ventilblokkens oppbygging og virkemåte og en del som tar for seg alt du trenger å vite om heisalarmer.

Tema som «brems og fang» med justering av brems står ofte på ønskelistene til både kursdeltagerne og bedriftene, får vi vite mens instruktørene engasjert diskuterer hva som bør være med på kursuka i 2024. 

Det er tydelig lett å se hvilke deler av faget de forskjellige instruktørene brenner mest for. Odd som er verneombud, ønsker at kursene skal ha enda mer fokus på HMS. Mens Kim-Roger foreslår at sluttkontroll og måleteknikk bør være et av temaene. Før de alle enes om at HMS, måleteknikk, sluttkontroll og forskrifter bør flettes inn uansett tema.

Det er ikke bare selve innholdet i kurset som er blitt fornyet. Utdanningssenterets lokaler i kjelleren utvides med 88 kvadratmeter forteller Steinar Andresen, som siden 2020 vært ansatt som daglig leder ved HBU. 

«Klasserommene fikk seg et malingsstrøk under koronaen og nå skal gulvbelegget i klasserommene byttes ut. Senteret har også gått til anskaffelse av en gassgrill, så nå bør alt ligge til rette for en fin kursuke,» sier Steinar.

Steinar Andresen har siden 2020 vært daglig leder ved HBU. Steinar som da kom fra flybransjen, jobbet i flere uker sammen med montører fra Kone for å bli kjent med bransjen sett i fra innsiden av heissjakten.

Av annet nytt er det nå innført aktiv påmelding til kurs. Det vil si at det nå er opp til hver enkelt deltaker å klikke seg inn på nettsidene til utdanningssenteret for å melde seg på kurs. Dette i motsetning til tidligere hvor alle som var berettiget kurs automatiske ble påmeldt en kursuke. 

Så hvorfor nøle? Meld deg på i dag ved å klikke deg inn her. Utdanningssenteret er tross alt noe vi har forhandlet oss frem til i tidligere tariffoppgjør for å kunne følge med i utviklingen.

PS: Utdanningssenteret ønsker å knytte til seg flere fagfolk som kan bidra med å utvikle kurs og/eller undervise. Ønsker du selv å bidra, eller kjenner du noen andre som du mener bør dele sine erfaringer? Ta kontakt med Steinar.

«Hva er fagbrevet verdt uten et kompetanseløft?»

Gaute Finstad, heismontør i Schindler og instruktør for HBU

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X