30. september 2023

PRØVENEMDA

En prøvenemd bestående av dedikerte og dyktige fagarbeidere som er interesserte i å følge opp prøvekandidatene på en god måte gjennom hele fagprøven – er av stor betydning for faget.

Redaksjonen snakker med Rune Larsen, nestleder i foreninga, som forteller at det er en praksis gjennom flere tiår at det er foreningen som peker ut kandidater til å sitte i fagets prøvenemd. Disse sitter for fire år av gangen og lønnes direkte fra fylkene når de utfører oppgaver for prøvenemda. Totalt er det for tiden 32 sensorer i prøvenemda, hvorav 28 av de er fra montørene. De fire andre kommer fra arbeidsgiversiden eller andre deler av bransjen.

«Når man er ny i prøvenemda får man kurs via det fylket som man tilhører», sier Rune. Akkurat nå er det flere nye kandidater til prøvenemda i Oslo og Viken, og disse skal på kurs i sine respektive fylker før de starter opp for fult som sensorer i 2024.

Prøvenemdsamling

Foreningen har sammen med Opplæringskontoret for heisfaget tatt initiativ til å dra i gang en nasjonal samling for prøvenemndene i heismontørfaget.

«Det er noen år siden sist prøvenemdene ble samlet, så nå er tiden inne for en ny samling med gjennomgang av den nye læreplanen, erfaringsutveksling og samordning – slik at for eksempel prøvekandidater som går opp i Oslo får den samme gjennomføringen som en kandidat i Bergen», forteller Rune som følger opp dette initiativet på vegne av foreningen.

Nå er det klart at prøvenemdsamlingen avholdes den 2. til 3. november i Oslo. Dagsorden vil bli sendt ut i god tid før samlingen.

Siste artikler

VELKOMMEN TIL BURSDAGSFEIRING

I disse dager er det 25 år siden Stiftelsen OPPHEI, som er et landsdekkende opplæringskontor for heisfaget, ble opprettet. Nå inviterer de til stor feiring!

VINNER AV ÅRETS HEISCUP

Det var knyttet stor spenning rundt hvem som skulle gå seirende ut av årets heiscup i den latviske hovedstaden. Mange lag var på forhånd utpekt som favoritter, deriblant Koneklubben som vant fjorårets heiscup i Malaga.

BRUSSEL VIL HA OMKAMP!

Etter mange politiske streiker og fanemarkeringer vant fagbevegelsen gjennom med mange av sine krav da Stortinget endelig vedtok regjeringens forslag til innstramminger i innleieregelverket.

PRAKTISK INFORMASJON OM HEISCUP 2023 I RIGA

Det nærmer seg avspark for årets Heiscup! Her er alt du trenger å vite før avreise.
2,486FølgereLik
1,036FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X