30. april 2024

PRØVENEMDA

En prøvenemd bestående av dedikerte og dyktige fagarbeidere som er interesserte i å følge opp prøvekandidatene på en god måte gjennom hele fagprøven – er av stor betydning for faget.

Redaksjonen snakker med Rune Larsen, nestleder i foreninga, som forteller at det er en praksis gjennom flere tiår at det er foreningen som peker ut kandidater til å sitte i fagets prøvenemd. Disse sitter for fire år av gangen og lønnes direkte fra fylkene når de utfører oppgaver for prøvenemda. Totalt er det for tiden 32 sensorer i prøvenemda, hvorav 28 av de er fra montørene. De fire andre kommer fra arbeidsgiversiden eller andre deler av bransjen.

«Når man er ny i prøvenemda får man kurs via det fylket som man tilhører», sier Rune. Akkurat nå er det flere nye kandidater til prøvenemda i Oslo og Viken, og disse skal på kurs i sine respektive fylker før de starter opp for fult som sensorer i 2024.

Prøvenemdsamling

Foreningen har sammen med Opplæringskontoret for heisfaget tatt initiativ til å dra i gang en nasjonal samling for prøvenemndene i heismontørfaget.

«Det er noen år siden sist prøvenemdene ble samlet, så nå er tiden inne for en ny samling med gjennomgang av den nye læreplanen, erfaringsutveksling og samordning – slik at for eksempel prøvekandidater som går opp i Oslo får den samme gjennomføringen som en kandidat i Bergen», forteller Rune som følger opp dette initiativet på vegne av foreningen.

Nå er det klart at prøvenemdsamlingen avholdes den 2. til 3. november i Oslo. Dagsorden vil bli sendt ut i god tid før samlingen.

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,500FølgereLik
1,061FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X