21. mai 2024

NASJONAL MARKERINGSDAG TIL FORSVAR FOR FASTE ANSETTELSER

Etter mange års kamp og flere politiske streiker vant fagbevegelsen frem med sitt krav om en innstramming i adgangen til innleid arbeidskraft fom 1. juli. Nå vil EUs overvåkningsorgan ESA overprøve regjeringas innleieforbud.

De nye reglene innebærer et totalforbud mot innleie i bygge- og anleggsbransjen i Oslofjordregionene Oslo, Viken og tidligere Vestfold. Forbudet innebærer også blant annet at bedrifter ikke lengre kan benytte arbeidskraft fra bemanningsbyrå når arbeidet er midlertidig karakter. Det kan derimot benyttes innleid arbeidskraft dersom det er avtalt med tillitsvalgte

Bemanningsbransjen forsøkte å gå rettens vei for å utsette innføringa av innleieforbudet, og har klagd vedtaket om å innskrenke mulighetene for å leie ut arbeidskraft i Norge inn til Eftas overvåkingsorgan, ESA (EUs overvåkingsorgan). ESA antyder sterkt at Norge har brutt EUs vikarbyrådirektiv som pålegger Norge å legge til rette for fri flyt av tjenester mellom EØS-landene.

  • Regjeringen må ikke fire på regulering av forbudet mot innleie!
  • Stortinget må avvise en EFTA-dom som endrer lovregulering av innleie!

Bli med på nasjonal markeringsdag til forvar for faste ansettelser onsdag den 20. september 2023

Oslo

Fanemarkering på Eidsvollsplass (foran Stortinget), kl 16.00.

Bergen

Fanemarkering på Vågsallmenningen, kl 16.00.

Trondheim

Fanemarkering på Trondheim torg, kl 16.00.

Stavanger

Fanemarkering på Arneageren, kl 17.00

Siste artikler

DU KAN NÅ AVGI DIN STEMME

Den 8. mai ble det enighet i forhandlingene på heisoverenskomsten. Frem til 23. mai kan alle medlemmer si hva de mener om resultatet ved å avgi sin stemme.

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X