30. september 2023

NASJONAL MARKERINGSDAG TIL FORSVAR FOR FASTE ANSETTELSER

Etter mange års kamp og flere politiske streiker vant fagbevegelsen frem med sitt krav om en innstramming i adgangen til innleid arbeidskraft fom 1. juli. Nå vil EUs overvåkningsorgan ESA overprøve regjeringas innleieforbud.

De nye reglene innebærer et totalforbud mot innleie i bygge- og anleggsbransjen i Oslofjordregionene Oslo, Viken og tidligere Vestfold. Forbudet innebærer også blant annet at bedrifter ikke lengre kan benytte arbeidskraft fra bemanningsbyrå når arbeidet er midlertidig karakter. Det kan derimot benyttes innleid arbeidskraft dersom det er avtalt med tillitsvalgte

Bemanningsbransjen forsøkte å gå rettens vei for å utsette innføringa av innleieforbudet, og har klagd vedtaket om å innskrenke mulighetene for å leie ut arbeidskraft i Norge inn til Eftas overvåkingsorgan, ESA (EUs overvåkingsorgan). ESA antyder sterkt at Norge har brutt EUs vikarbyrådirektiv som pålegger Norge å legge til rette for fri flyt av tjenester mellom EØS-landene.

  • Regjeringen må ikke fire på regulering av forbudet mot innleie!
  • Stortinget må avvise en EFTA-dom som endrer lovregulering av innleie!

Bli med på nasjonal markeringsdag til forvar for faste ansettelser onsdag den 20. september 2023

Oslo

Fanemarkering på Eidsvollsplass (foran Stortinget), kl 16.00.

Bergen

Fanemarkering på Vågsallmenningen, kl 16.00.

Trondheim

Fanemarkering på Trondheim torg, kl 16.00.

Stavanger

Fanemarkering på Arneageren, kl 17.00

Siste artikler

VELKOMMEN TIL BURSDAGSFEIRING

I disse dager er det 25 år siden Stiftelsen OPPHEI, som er et landsdekkende opplæringskontor for heisfaget, ble opprettet. Nå inviterer de til stor feiring!

VINNER AV ÅRETS HEISCUP

Det var knyttet stor spenning rundt hvem som skulle gå seirende ut av årets heiscup i den latviske hovedstaden. Mange lag var på forhånd utpekt som favoritter, deriblant Koneklubben som vant fjorårets heiscup i Malaga.

BRUSSEL VIL HA OMKAMP!

Etter mange politiske streiker og fanemarkeringer vant fagbevegelsen gjennom med mange av sine krav da Stortinget endelig vedtok regjeringens forslag til innstramminger i innleieregelverket.

PRAKTISK INFORMASJON OM HEISCUP 2023 I RIGA

Det nærmer seg avspark for årets Heiscup! Her er alt du trenger å vite før avreise.
2,486FølgereLik
1,036FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X