9. mai 2024

Politisk streik mot økt pensjonsalder

Regjeringens forslag om å øke pensjonsalderen blir møtt med politisk streik og aksjoner.

14. mars skal arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget legge frem sin innstilling til de nye pensjonsforslagene fra regjeringen. Samme dag har flere grupperinger i fagbevegelsen slått seg sammen om en nasjonal aksjonsdag. Noen klubber og foreninger går også til politisk streik.

Styret i Heismontørenes Fagforening har vedtatt en oppfordring til samtlige tilknyttede klubber om å gå til politisk streik fra klokka 13.00 den 14. mars.

Les også Dødens klasseskille

Samtidig har Pensjon for alle har tatt initiativ til en markering på Eidsvolls plass, sammen med LO i Oslo. Bygningsarbeidernes Fagforening og Elektromontørenes Forening, Oslo og Akershus er blant foreningene som har sluttet seg til markeringen, og har i tillegg vedtatt å oppfordre tilknyttede klubber til å gå til politisk streik.

Hvorfor er høyere pensjonsalder et problem?

Vi må jobbe lenger når pensjonsalderen øker, men arbeidsgiverne slipper å gjøre noe for å legge forholdene til rette for eldre arbeidstakere. Levealdersjusteringen i pensjonsreformen betyr at hvert årskull vil måtte jobbe en til to måneder lenger enn forrige årskull.

Men vi mener at det er arbeidslivet som må endres, ikke pensjonsalderen, hvis vi skal klare å stå lenger i arbeidslivet.

Her kan du laste ned eksempel på brev for å varsle arbeidsgiver om politisk streik. Her er det politiske grunnlaget for den politiske streiken.

Møt opp på fanemarkering 14. mars, hvor vi krever:

  • Ingen økning i pensjonsalderen. Det er arbeidslivet som må endres, ikke pensjonsalderen.
  • En ordning for de som må gi seg tidlig («sliterordning») må være på plass før Stortinget behandler spørsmålet om pensjonsalder.
  • Garantipensjonen må minst opp på samme nivå som minstepensjon for enslige.
  • Uføre må tjene opp alderspensjon til alminnelig pensjonsalder, i dag 67 år.
    (LO i Oslo)

Les mer om aksjonen på Pensjon for alle sin hjemmeside, og lik og del Facebook-arrangementet. Se også artikkel hos FriFagbevegelse

Siste artikler

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.

HEISPLAN UNDERGRAVER FORTSATT DET ORGANISERTE ARBEIDSLIVET

Heisbransjen i Norge er godt organisert. Ca. 95% av heismontørene i Norge er med i en fagforening. Samtidig benytter de aller fleste heisfirmaene den landsomfattende tariffavtalen, Heisoverenskomsten, til å lage sine grunnleggende spilleregler mellom arbeidstakere og arbeidsgivere.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X