1. mai 2025

Opplæring og etterutdanning

Stiftelsen Heisbransjens Utdanningssenter ble etablert i 1988, og eies av Heismontørenes Fagforening (HMF) og Heisleverandørenes Landsforening (HLF) i fellesskap. 

Partene har 2 representanter hver i styret, og det er i tillegg oppnevnt en frittstående person som styreleder. 

Etableringen av HBU skjedde som en følge av at det ved tariffrevisjonen i 1986 ved inntatt bestemmelser i Overenskomsten for Heisfaget, som ga alle heismontører rett til minimum 1 ukes fagrettet etterutdanning. 

HBU finansieres ved at medlemmer av Heismontørenes Fagforening betaler kroner 262,50,- pr. måned (kr. 1,75 x 150 timer) til senteret, og at heisbedriftene betaler et tilsvarende beløp (også noen av dem som ikke er medlemmer av HLF). 
Undervisningen skjer på dagtid. Alle kursdeltakere får dekket full lønn av sin bedrift. 

Les mer på HBUs egen hjemmeside.

Stiftelsen OPPHEI er et landsdekkende opplæringskontor for heisfaget som ble opprettet i 1998. 

OPPHEI gjennomfører teoriundervisning etter læreplanen for Vg3/bedrift – heismontørfaget, og følger opp at lærlingene arbeider etter samme plan i bedrift. 

OPPHEI har som intensjon at alle heisbedrifter med lærlinger kan bli medlemmer. Medlemsbedriftene står i dag for ca. 85-90% av heismarkedet i Norge.

Les mer på OPPHEIs egen hjemmeside.

Siste artikler

ELDRE HEISER TIL BESVÆR

Gamle og utdaterte heiser blant USAs en million heiser byr på problemer.

Mannosfæren: fra nettkultur til farlig ideologi

Et økende antall menn sprer hatefulle ideer om kvinner, og andre minoriteter på nettet. Noen internettmiljøer oppmuntrer til og feirer kjønnsbasert vold og selvmord. Hvordan endte vi opp her? Hvorfor blir noen menn og gutter tiltrukket av, og noen til og med aktivt oppsøker, radikale influensere og nettgrupper.

1. MAI – ET FAMILIEARRANGEMENT MED HMF

I år som i fjor arrangerer foreningen sin tradisjonsrike familiefrokost på arbeidernes dag. Vi møtes på toppen av Oslo, i det som en gang het Stratos, men som nå heter Byens Tak.

ASBEST – FORTSATT EN ÅRSAK TIL KREFT

Nesten 40 år etter at asbest ble forbudt i Norge, finnes det fortsatt betydelige mengder asbestholdige materialer i både private og offentlige bygninger.
2,492FølgereLik
1,115FølgereFølg
49AbonnenterAbonnér
X