30. november 2022

Massiv støtte for tariffavtale på Orona

Tor-Erik Lundberg
Tor-Erik Lundberg
Lundberg er redaktør i fagbladet Heismontøren.
2,440FølgereLik
967FølgereFølg
25AbonnenterAbonnér

Fredag 25. mai ble bakgården i den gamle fabrikken til Nestle på Hamar fylt opp med folk og faner som ville vise sin støtte til de streikene på Orona. For det er her Orona Norway, som ikke ønsker å inngå tariffavtale med de ansatte, har sitt hovedkontor.

Vi telte mer enn 200 fremmøtte og 28 faner på denne varme maidagen med en markering som kan oppsummeres som svært vellykket.

Vi fikk høre appeller fra blant annet forbundsleder i EL og IT Forbundet Jan Olav Andersen, leder av LO Oslo Roy Pedersen og leder av HMF Markus Hansen.

Niclas Engseth takker for støtten. I bakgrunnen er resten av Oronaklubben. Foto: Tor Erik Lundberg

Ikke uten tariffavtale

Sist men ikke minst holdt Nicklas Engseth fra Oronaklubben en appell og takket de fremmøtte for støtten til stor applaus fra tilskuerne.

– Sammen er vi sterke og vi skal ha tariffavtale. Vi går ikke herifra uten tariffavtale, avsluttet han.

– Dette er de tøffeste gutta jeg vet om, slik avsluttet Markus Hansen sin appell som en hyllest til de streikene Oronagutta.

Forbundsleder i EL og IT Jan Olav Andersen. Foto: Tor Erik Lundberg

Rettmessig krav

– Vi streiker for det mest grunnleggende og rettmessige kravet som det kan streikes for i dette landet sa forbundslederen Jan Olav Andersen

– Retten til å få oppretta tariffavtale, retten til å få sine lønns og arbeidsvilkår regulert i en landsomfattende overenskomst og retten til medinnflytelse og forhandlinger i egen bedrift er alle rettigheter som anses som grunnleggende menneskerettigheter fastslått både i den europeiske menneskerettserklæringen og i ILO konvensjoner, tordnet Andersen.

 – Det er ikke ofte vi er nødt til å streike for å få etablert tariffavtale. De fleste arbeidsgivere aksepterer at avtaler er en del av et velregulert og organisert arbeidsliv, men dessverre finnes det også arbeidsgivere med motsatt innstilling. Orona er en slik arbeidsgiver fortsatte han.

Les hele appellen til forbundslederen her.

Siste artikler

FORBUD MOT LYSRØR

I løpet av neste år blir det et forbud mot flere typer lysrør og sparepærer da disse inneholder svært skadelig kvikksølv. Det er en ustrakt bruk av lysrør i eldre heiser og i heissjakter.

Ukeskurs ved Heisbransjens Utdanningssenter 2023

Nå er det mulig å melde seg på ukeskurs på HBU for 2023.

ELEVADOR DE SANTA JUSTA

Lisboa er en svært kupert by. Ingen av høydene er veldig høye, men det er bratte sider opp og ned, og stort sett så finner du bebyggelse over alt. Dette førte også til at byen har diverse transportløsninger man finner få steder.

FANT ELENDIGE BOFORHOLD

Flere enn 11 000 gjestearbeidere jobber i Stockholm, og dette er utenom de som har en fast jobb i Sverige. Men hvor bor alle?
X