2. april 2023

Massiv støtte for tariffavtale på Orona

Tor-Erik Lundberg
Tor-Erik Lundberg
Lundberg er redaktør i fagbladet Heismontøren.

Fredag 25. mai ble bakgården i den gamle fabrikken til Nestle på Hamar fylt opp med folk og faner som ville vise sin støtte til de streikene på Orona. For det er her Orona Norway, som ikke ønsker å inngå tariffavtale med de ansatte, har sitt hovedkontor.

Vi telte mer enn 200 fremmøtte og 28 faner på denne varme maidagen med en markering som kan oppsummeres som svært vellykket.

Vi fikk høre appeller fra blant annet forbundsleder i EL og IT Forbundet Jan Olav Andersen, leder av LO Oslo Roy Pedersen og leder av HMF Markus Hansen.

Niclas Engseth takker for støtten. I bakgrunnen er resten av Oronaklubben. Foto: Tor Erik Lundberg

Ikke uten tariffavtale

Sist men ikke minst holdt Nicklas Engseth fra Oronaklubben en appell og takket de fremmøtte for støtten til stor applaus fra tilskuerne.

– Sammen er vi sterke og vi skal ha tariffavtale. Vi går ikke herifra uten tariffavtale, avsluttet han.

– Dette er de tøffeste gutta jeg vet om, slik avsluttet Markus Hansen sin appell som en hyllest til de streikene Oronagutta.

Forbundsleder i EL og IT Jan Olav Andersen. Foto: Tor Erik Lundberg

Rettmessig krav

– Vi streiker for det mest grunnleggende og rettmessige kravet som det kan streikes for i dette landet sa forbundslederen Jan Olav Andersen

– Retten til å få oppretta tariffavtale, retten til å få sine lønns og arbeidsvilkår regulert i en landsomfattende overenskomst og retten til medinnflytelse og forhandlinger i egen bedrift er alle rettigheter som anses som grunnleggende menneskerettigheter fastslått både i den europeiske menneskerettserklæringen og i ILO konvensjoner, tordnet Andersen.

 – Det er ikke ofte vi er nødt til å streike for å få etablert tariffavtale. De fleste arbeidsgivere aksepterer at avtaler er en del av et velregulert og organisert arbeidsliv, men dessverre finnes det også arbeidsgivere med motsatt innstilling. Orona er en slik arbeidsgiver fortsatte han.

Les hele appellen til forbundslederen her.

Siste artikler

28 ARBEIDSTAKERE OMKOM PÅ JOBB

I fjor omkom 28 arbeidstakere på jobb i det landbaserte arbeidslivet i Norge. Åtte av disse var innen bygg og anleggsvirksomhet.

BRUDD I MELLOMOPPGJØRET

Som forventet ble det etter fire dager med lønnsforhandlinger brudd mellom LO og NHO torsdag den 30. mars.

ÅRSMØTE 2023

Husk årsmøte i Heismontørenes Fagforening torsdag 30. mars kl 15.30.

KONFLIKT I ASSA ABLOY ENTRANCE SYSTEMS!

Fredag den 17. mars, klokka 08.00, gikk klubben i ASSA Abloy ut i konflikt etter flere år med lønnsnedslag til tross for store overskudd i selskapet.
2,460FølgereLik
988FølgereFølg
34AbonnenterAbonnér
X