26. april 2024

Massiv støtte for tariffavtale på Orona

Fredag 25. mai ble bakgården i den gamle fabrikken til Nestle på Hamar fylt opp med folk og faner som ville vise sin støtte til de streikene på Orona. For det er her Orona Norway, som ikke ønsker å inngå tariffavtale med de ansatte, har sitt hovedkontor.

Vi telte mer enn 200 fremmøtte og 28 faner på denne varme maidagen med en markering som kan oppsummeres som svært vellykket.

Vi fikk høre appeller fra blant annet forbundsleder i EL og IT Forbundet Jan Olav Andersen, leder av LO Oslo Roy Pedersen og leder av HMF Markus Hansen.

Niclas Engseth takker for støtten. I bakgrunnen er resten av Oronaklubben. Foto: Tor Erik Lundberg

Ikke uten tariffavtale

Sist men ikke minst holdt Nicklas Engseth fra Oronaklubben en appell og takket de fremmøtte for støtten til stor applaus fra tilskuerne.

– Sammen er vi sterke og vi skal ha tariffavtale. Vi går ikke herifra uten tariffavtale, avsluttet han.

– Dette er de tøffeste gutta jeg vet om, slik avsluttet Markus Hansen sin appell som en hyllest til de streikene Oronagutta.

Forbundsleder i EL og IT Jan Olav Andersen. Foto: Tor Erik Lundberg

Rettmessig krav

– Vi streiker for det mest grunnleggende og rettmessige kravet som det kan streikes for i dette landet sa forbundslederen Jan Olav Andersen

– Retten til å få oppretta tariffavtale, retten til å få sine lønns og arbeidsvilkår regulert i en landsomfattende overenskomst og retten til medinnflytelse og forhandlinger i egen bedrift er alle rettigheter som anses som grunnleggende menneskerettigheter fastslått både i den europeiske menneskerettserklæringen og i ILO konvensjoner, tordnet Andersen.

 – Det er ikke ofte vi er nødt til å streike for å få etablert tariffavtale. De fleste arbeidsgivere aksepterer at avtaler er en del av et velregulert og organisert arbeidsliv, men dessverre finnes det også arbeidsgivere med motsatt innstilling. Orona er en slik arbeidsgiver fortsatte han.

Les hele appellen til forbundslederen her.

Tor-Erik Lundberg
Tor-Erik Lundberg
Lundberg er redaktør i fagbladet Heismontøren.

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X