30. november 2022

Mekling uten løsning

Christian Olstad
Christian Olstad
Olstad er redaksjonsmedarbeider i fagbladet Heismontøren og på heis.no.
2,440FølgereLik
967FølgereFølg
25AbonnenterAbonnér

Etter en måneds konflikt er det vanskelig å se en snarlig løsning.

Mandag 11. juni var det igjen mekling i Orona-saken, som da hadde pågått en måned. Det var oppmøte ved Riksmeklerens lokaler i Grensen 3. Der ble de sittende fra ett på tidlig ettermiddagen til klokken åtte på kvelden. Etter hva vi er kjent med kom Orona-ledelsen bedre forberedt enn ved forrige mekling, og la noen faktiske forslag på bordet. Og med tanke på tiden møtet forløp seg over, er det vel noe som tyder på at det kjennes litt på trykket, og at det var litt mer interesse for løsning denne gangen? 

Men det ble det altså ikke.

Oronaledelsen. Fra venstre Bjørn Ove Bertelsen, Ángel David González Espina, Glenn Selvik. Foto: Christian Olstad

Siste artikler

FORBUD MOT LYSRØR

I løpet av neste år blir det et forbud mot flere typer lysrør og sparepærer da disse inneholder svært skadelig kvikksølv. Det er en ustrakt bruk av lysrør i eldre heiser og i heissjakter.

Ukeskurs ved Heisbransjens Utdanningssenter 2023

Nå er det mulig å melde seg på ukeskurs på HBU for 2023.

ELEVADOR DE SANTA JUSTA

Lisboa er en svært kupert by. Ingen av høydene er veldig høye, men det er bratte sider opp og ned, og stort sett så finner du bebyggelse over alt. Dette førte også til at byen har diverse transportløsninger man finner få steder.

FANT ELENDIGE BOFORHOLD

Flere enn 11 000 gjestearbeidere jobber i Stockholm, og dette er utenom de som har en fast jobb i Sverige. Men hvor bor alle?
X