30. november 2022

Retten til å forhandle om pensjon

Johnny Leo Johansen
Johnny Leo Johansen
Johansen er redaksjonsmedlem i Heismontøren.
2,440FølgereLik
967FølgereFølg
25AbonnenterAbonnér

Det er enighet i meklingen mellom flyteknikernes organisasjon og NHO Luftfart. Hos LO Stat er det varslet at 196 medlemmer i Norsk Tjenestemannslag (NTL) vil kunne bli tatt ut i streik og YS Spekter har varslet at 44 medlemmer i Delta Luftfart står klare til å legge ned arbeidet.

Det er fortsatt fare for at enkelte flyplasser kan bli rammet av streik idet organiserte hos Norsk Tjenestemannslag står på for retten til å forhandle for pensjon. 

Flyteknikernes organisasjon sier seg fornøyde med årets lønnsoppgjør som har dreid seg om nattarbeid og helse og de er i havn ved årets lønnsoppgjør.

Forhandlingsrett om pensjon

Hos NTL er det forhandlinger om arbeidstakerne fortsatt skal ha forhandlingsrett på sin pensjonsordning, noe de har hatt siden 2003. Ifølge LO Stat er de blitt møtt med krav om å frafalle denne retten.

– Samme hva Spekter og ledelsen i Avinor sier, handler denne meklingen om å forsvare retten til å forhandle pensjon, sier forhandlingsleder Lise Olsen for LO Stat og NTL til Frifagbevegelse.

Ved denne konflikten vil ikke ansatte ved Oslo lufthavn bli tatt ut i første omgang.  En streik vil kunne starte ved flere av Avinors lufthavner. Det gjelder Stavanger, Haugesund, Alta, Svolvær, Sandnessjøen, Honningsvåg, Sandane og Rørvik.

I Stavanger vil også offshoretrafikken kunne stoppes av en streik.

Siste artikler

FORBUD MOT LYSRØR

I løpet av neste år blir det et forbud mot flere typer lysrør og sparepærer da disse inneholder svært skadelig kvikksølv. Det er en ustrakt bruk av lysrør i eldre heiser og i heissjakter.

Ukeskurs ved Heisbransjens Utdanningssenter 2023

Nå er det mulig å melde seg på ukeskurs på HBU for 2023.

ELEVADOR DE SANTA JUSTA

Lisboa er en svært kupert by. Ingen av høydene er veldig høye, men det er bratte sider opp og ned, og stort sett så finner du bebyggelse over alt. Dette førte også til at byen har diverse transportløsninger man finner få steder.

FANT ELENDIGE BOFORHOLD

Flere enn 11 000 gjestearbeidere jobber i Stockholm, og dette er utenom de som har en fast jobb i Sverige. Men hvor bor alle?
X