24. april 2024

Retten til å forhandle om pensjon

Det er enighet i meklingen mellom flyteknikernes organisasjon og NHO Luftfart. Hos LO Stat er det varslet at 196 medlemmer i Norsk Tjenestemannslag (NTL) vil kunne bli tatt ut i streik og YS Spekter har varslet at 44 medlemmer i Delta Luftfart står klare til å legge ned arbeidet.

Det er fortsatt fare for at enkelte flyplasser kan bli rammet av streik idet organiserte hos Norsk Tjenestemannslag står på for retten til å forhandle for pensjon. 

Flyteknikernes organisasjon sier seg fornøyde med årets lønnsoppgjør som har dreid seg om nattarbeid og helse og de er i havn ved årets lønnsoppgjør.

Forhandlingsrett om pensjon

Hos NTL er det forhandlinger om arbeidstakerne fortsatt skal ha forhandlingsrett på sin pensjonsordning, noe de har hatt siden 2003. Ifølge LO Stat er de blitt møtt med krav om å frafalle denne retten.

– Samme hva Spekter og ledelsen i Avinor sier, handler denne meklingen om å forsvare retten til å forhandle pensjon, sier forhandlingsleder Lise Olsen for LO Stat og NTL til Frifagbevegelse.

Ved denne konflikten vil ikke ansatte ved Oslo lufthavn bli tatt ut i første omgang.  En streik vil kunne starte ved flere av Avinors lufthavner. Det gjelder Stavanger, Haugesund, Alta, Svolvær, Sandnessjøen, Honningsvåg, Sandane og Rørvik.

I Stavanger vil også offshoretrafikken kunne stoppes av en streik.

Johnny Leo Johansen
Johnny Leo Johansen
Johansen er redaksjonsmedlem i Heismontøren.

Siste artikler

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X