27. juli 2024

Retten til å forhandle om pensjon

Det er enighet i meklingen mellom flyteknikernes organisasjon og NHO Luftfart. Hos LO Stat er det varslet at 196 medlemmer i Norsk Tjenestemannslag (NTL) vil kunne bli tatt ut i streik og YS Spekter har varslet at 44 medlemmer i Delta Luftfart står klare til å legge ned arbeidet.

Det er fortsatt fare for at enkelte flyplasser kan bli rammet av streik idet organiserte hos Norsk Tjenestemannslag står på for retten til å forhandle for pensjon. 

Flyteknikernes organisasjon sier seg fornøyde med årets lønnsoppgjør som har dreid seg om nattarbeid og helse og de er i havn ved årets lønnsoppgjør.

Forhandlingsrett om pensjon

Hos NTL er det forhandlinger om arbeidstakerne fortsatt skal ha forhandlingsrett på sin pensjonsordning, noe de har hatt siden 2003. Ifølge LO Stat er de blitt møtt med krav om å frafalle denne retten.

– Samme hva Spekter og ledelsen i Avinor sier, handler denne meklingen om å forsvare retten til å forhandle pensjon, sier forhandlingsleder Lise Olsen for LO Stat og NTL til Frifagbevegelse.

Ved denne konflikten vil ikke ansatte ved Oslo lufthavn bli tatt ut i første omgang.  En streik vil kunne starte ved flere av Avinors lufthavner. Det gjelder Stavanger, Haugesund, Alta, Svolvær, Sandnessjøen, Honningsvåg, Sandane og Rørvik.

I Stavanger vil også offshoretrafikken kunne stoppes av en streik.

Johnny Leo Johansen
Johnny Leo Johansen
Johansen er redaksjonsmedlem i Heismontøren.

Siste artikler

I EN BAKGÅRD PÅ GRØNLAND 

Heisbransjen har tatt store steg inn i fremtiden parallelt med den teknologiske utviklingen, men det kan virke som at utviklingen ikke helt har nådd ut overalt.

DA STEMPLINGSURET BLE INNFØRT PÅ BYGGEPLASSENE

I 1967 gikk Bygg- og Tømrermestrenes forening, Murermesternes forening og Oslo Entreprenørforening inn for stempling på byggeplassene i Oslo-området – noe som berørte alle yrkesgrupper som jobbet der.

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.
2,497FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X