27. april 2024

Fotball i York

Det nærmer seg avreise for heiscupen. Som i år er lagt til York, UK.

22. september, 180 påmeldte hittil. Vi har 40 plasser til. Ikke påmeldt ennå? Si ifra til Markus Hansen: 46913040

PS ang. fly: Anbefaler fly til London, for så toget til York, hyggelig togtur – med servering!

Leder i HMF og York-venn, Markus skriver om York:

York er en fantastisk liten by med intime gater, mye liv og mye å gjøre. De har satset stort på å tiltrekke turister de siste årene.York ble grunnlagt av romere og invadert av båre forfedre for over 1000år siden. Da het byen Jorvik. I dag har byen et stort vikingmuseum. Jorvik Viking Museum. Byen var før i tiden en mellomstasjon for jernbanen og handel, nå tjener byen bra på universitetsmiljøet og turisme.
Nærmeste flyplass til York er Manchester flyplass. Det går direktefly fra Norge. Transport mellom Manchester og York er tog/buss. Man kan også ta fly til London for så å ta toget til York. Togtid fra London er under 2 timer. Togreiser London-York koster fra 160kr.

York er et perfekt utgangspunkt for å kombinere med en fotballkamp uansett hvor i England på søndagen. York ligger midt i landet. Reiser man tidligere, så kan man sikkert få med seg Champions League/Europe League også.

En halvliter øl koster fra 25kr. Så det er «ville» priser i forhold til Norge. Byen har et rikt uteliv med massevis av puber, 365 sies det. En for hver dag i året. Det bor ca 150.000 mennesker i York. Banketten på Heiscupen avholdes på verdens største Jernbanemuseum. The National Railway Museum.

Fotballturneringen blir av holdt på et kunstgressanlegg ute i York med den siste 3G teknologi på banene(for de som liker sånn). Der har de også gode «drikkemuligheter».

Vi har reservert litt over hundre rom på Park Inn Hotel i York. De er reservert til juli. Førstemann til mølla prinsippet. Når man kontakter hotellet, oppgi «Norwegian Elevator Union», da skal du få rabatterte priser på fredag 21/9 og lørdag 22/9. Det er få store hoteller i York.

Pris med rabattkode på hotell:Fredag 21/9 – 1100kr en person / 1300kr to personer- Med frokost per rom.Lørdag 22/9 – 1500kr en person / 1700kr to personer- Med frokost per rom.

Bli med på årets happening i heisbransjen!

York er kjent for sine flotte bygninger og borger

Fortsatt usikker om du skal dra? Se denne:

Christian Olstad
Christian Olstad
Olstad er redaksjonsmedarbeider i fagbladet Heismontøren og på heis.no.

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X