30. november 2022

Fotball i York

Christian Olstad
Christian Olstad
Olstad er redaksjonsmedarbeider i fagbladet Heismontøren og på heis.no.
2,440FølgereLik
967FølgereFølg
25AbonnenterAbonnér

Det nærmer seg avreise for heiscupen. Som i år er lagt til York, UK.

22. september, 180 påmeldte hittil. Vi har 40 plasser til. Ikke påmeldt ennå? Si ifra til Markus Hansen: 46913040

PS ang. fly: Anbefaler fly til London, for så toget til York, hyggelig togtur – med servering!

Leder i HMF og York-venn, Markus skriver om York:

York er en fantastisk liten by med intime gater, mye liv og mye å gjøre. De har satset stort på å tiltrekke turister de siste årene.York ble grunnlagt av romere og invadert av båre forfedre for over 1000år siden. Da het byen Jorvik. I dag har byen et stort vikingmuseum. Jorvik Viking Museum. Byen var før i tiden en mellomstasjon for jernbanen og handel, nå tjener byen bra på universitetsmiljøet og turisme.
Nærmeste flyplass til York er Manchester flyplass. Det går direktefly fra Norge. Transport mellom Manchester og York er tog/buss. Man kan også ta fly til London for så å ta toget til York. Togtid fra London er under 2 timer. Togreiser London-York koster fra 160kr.

York er et perfekt utgangspunkt for å kombinere med en fotballkamp uansett hvor i England på søndagen. York ligger midt i landet. Reiser man tidligere, så kan man sikkert få med seg Champions League/Europe League også.

En halvliter øl koster fra 25kr. Så det er «ville» priser i forhold til Norge. Byen har et rikt uteliv med massevis av puber, 365 sies det. En for hver dag i året. Det bor ca 150.000 mennesker i York. Banketten på Heiscupen avholdes på verdens største Jernbanemuseum. The National Railway Museum.

Fotballturneringen blir av holdt på et kunstgressanlegg ute i York med den siste 3G teknologi på banene(for de som liker sånn). Der har de også gode «drikkemuligheter».

Vi har reservert litt over hundre rom på Park Inn Hotel i York. De er reservert til juli. Førstemann til mølla prinsippet. Når man kontakter hotellet, oppgi «Norwegian Elevator Union», da skal du få rabatterte priser på fredag 21/9 og lørdag 22/9. Det er få store hoteller i York.

Pris med rabattkode på hotell:Fredag 21/9 – 1100kr en person / 1300kr to personer- Med frokost per rom.Lørdag 22/9 – 1500kr en person / 1700kr to personer- Med frokost per rom.

Bli med på årets happening i heisbransjen!

York er kjent for sine flotte bygninger og borger

Fortsatt usikker om du skal dra? Se denne:

Siste artikler

FORBUD MOT LYSRØR

I løpet av neste år blir det et forbud mot flere typer lysrør og sparepærer da disse inneholder svært skadelig kvikksølv. Det er en ustrakt bruk av lysrør i eldre heiser og i heissjakter.

Ukeskurs ved Heisbransjens Utdanningssenter 2023

Nå er det mulig å melde seg på ukeskurs på HBU for 2023.

ELEVADOR DE SANTA JUSTA

Lisboa er en svært kupert by. Ingen av høydene er veldig høye, men det er bratte sider opp og ned, og stort sett så finner du bebyggelse over alt. Dette førte også til at byen har diverse transportløsninger man finner få steder.

FANT ELENDIGE BOFORHOLD

Flere enn 11 000 gjestearbeidere jobber i Stockholm, og dette er utenom de som har en fast jobb i Sverige. Men hvor bor alle?
X