24. mars 2023

Henlagt igjen

Christian Olstad
Christian Olstad
Olstad er redaksjonsmedarbeider i fagbladet Heismontøren og på heis.no.

Ny siktelse tatt ut før saken til Ramunas Gudas blir foreldet.

Politiet har to ganger henlagt saken hvor Ramunas Gudas ble styggt skadd i en arbeidsulykke, i 2014 og 2015. Ved begge anledninger har saken blitt påklaget av HMF og deretter gjenopptatt. Det ble påpekt en rekke etterforskningskritt som skulle gjennomføres, før ny henleggelse. Siste gjenopptakelse av 19. Aug 2016.
Etter nesten to år med lite fremdrift fra politiets etterforskning, velger statsadvokat Erik Førde selv å henlegge saken. Grunnlaget er lite fremdrift i saken, som han selv sier ”Det er ikke særlig tvil om at denne saken ikke har vært håndtert på noen god måte. Politiet har ikke greid å avdekke det faktiske hendelsesforløp, etterforskningens fremdrift har vært altfor dårlig og det er Heismontørenes fagforening (klager) som i betydelig grad har drevet saken fremover”.

Nye fakta

Det er grunn til ikke å henlegge da de siste etterforskere fikk en del, nye fakta i saken til Ramunas. Det virker også som om politiadvokaten ikke tvilte på Ramunas´ versjon, sier Rune Larsen til heis.no.
Rune Larsen har vært en primus pådriver i saken fra den ble belyst for Hmf, og jobbet tett med Ramunas om rettferdighet, og berettiget erstatning i en stygg arbeidskriminalitetssak. Det er også etablert en støttegruppe for Ramunas. Bestående av LO Oslo, LO Asker & Bærum, Byggfag Drammen og Bærum, Oslo Byggningsarbeiderforening og Rørleggernes fagforening Oslo.

Ny siktelse tatt ut

En måned før saken blir foreldet tar politiadvokat Mona Brandmo ut siktelse i saken. En firedelt siktelse mot, Norema Service (firmaet Ramunas Gudas jobbet for), firmaets tideligere daglige leder, entreprenørselskapet RVS og den 53 år gamle byggelderen fra Lier.
Saken blir oversendt statsadvokaten med anmodning om å fremme rettsanmodning til Litauen for å avhøre vitner.
Politiadvokat Mona Brandmo kommenterer siktelsen til Budstikka, ”Jeg mente det var skjellig grunn til mistanke om at fornærmede hadde fått beskjed om å starte arbeidet med heisen, og sendte også inn forslag om å avhøre to vitner i Litauen. Det er ingen grunn til å ikke tro på fornærmede, men det er vanskelig å bevise det godt nok.”

Siste artikler

KONFLIKT I ASSA ABLOY ENTRANCE SYSTEMS!

Fredag den 17. mars, klokka 08.00, gikk klubben i ASSA Abloy ut i konflikt etter flere år med lønnsnedslag til tross for store overskudd i selskapet.

Vannkrafta er vår! Bli med på aksjonsdag og politisk streik

Strømprisene i Norge er på rekordhøyt nivå og mange har problemer med å betale strømregningene. Samtidig er mesteparten av norsk kraftproduksjon er eid av staten. Krafta er vår felles eiendom. Det betyr at vi ikke trenger å overlate strømprisene til markedet alene, men kan regulere kraftmarkedet politisk.

PIZZA MED BISMAK HOS OLIVIA

Tirsdag den 28. februar tilsluttet en delegasjon fra Heismontørenes Fagforening seg til en støttemarkering for de streikende restaurantarbeiderne på Olivia i Hegdehaugsveien.

Vi krever slutt på sosial dumping på Heisplan AS!

Siden i fjor sommer har vi forsøkt å få på plass tariffavtale på heisbedriften Heisplan AS. Heisplan nekter å etterkomme vårt krav.
2,455FølgereLik
987FølgereFølg
34AbonnenterAbonnér
X