20. april 2024

Heiscupen 2018

Etter å ha kjempet seg hele veien gjennom gruppespillet mot Pampas, AddSecure, Otis, Thyssen og semifinalen mot Schindler Oslo endte Trønderheis til slutt i finalen mot Bergenslaget Vidars Disipler.

Edmund Berget (Kone) fra Trønderheis måtte gå av banen etter å ha fått røket et leddbånd i skulderen under finalespillet. Men Vidar Nordtvedt (Schindler) og de andre trønderne holdt trøkket oppe og vant til slutt over Bergenserne. Godt hjulpet av Stavangergutten Lars Erik Goa (Schindler) som for anledningen hadde gjort trønder av seg for å bistå gutta med seieren. Martin Lervik (Schindler) ble årets toppscorer med hele 12 mål for trønderne.

Det hjalp ikke at Kim Thomassen (Thyssen) ble kåret til årets «kjemper». For det holdt ikke helt til topps for Vidars Disipler (Thyssen Bergen) som dermed stakk av med andre plassen i årets heiscup. Plaster på såret ble prisen som årets publikummer for den festglade gjengen fra Bergen.

Schindler Oslo som hadde trent hardt i forkant av årets heiscup klarte ikke helt å finne formen denne dagen, men de kjempet seg til en tredjeplass etter å ha slått Pampa overlegent i bronsefinalen.

Fjerdeplassen

Pampas måtte derfor ta til takke med en fjerdeplass, men kan glede seg over at Terje Skog (Schindler) ble kåret til årets keeper for å ha voktet buret for foreningslaget. Laget imponerte stort med sine mange veteraner. Spillere som David Coron Anderson (Kone), Alexander Udnes Jordnes (Schindler), Stian Pedersen (Otis) og leder i HMF Markus Hansen trakk gjennomsnittsalderen noe ned. Lagleder Rune Larsen (Schindler) kan være fornøyd med innsatsen til denne fine gjengen.

Årets jumbo

Nykommerne AddSecure og Orona kjempet om årets jumboplass. Heisalarmgutta med foreningsveteranen Dag Thoresen i spissen ble for sterke for tariffgutta fra Orona klubben, og måtte til slutt se seg slått. Men på banketten ble de hedret med prisen som årets tariffkjempere til stående applaus. Verdt å nevne god innsats fra lagene «Rett opp og ned», «Snowballs», Otis og Thyssen Oslo som alle havnet midt på tabellen, samt alle publikummerne som heiet frem lagene.

Ingen cup uten bankett

Det ble desverre ikke en helt skadefri heiscup i år. Det ble blant annet meldt om leddbånd, korsbånd og skulderskader i tillegg til vonde knær og tær. Men mye av dette ble glemt under årets storslåtte bankett på jernbanemuseet i York, «The National Railway museum». Her var det duket til middag mellom gamle historiske tog i den store hallen. Det var god stemning med taler hvor årets cuphelter ble hedret. Mange fikk dansefot da partybandet The Tzarz kom på scenen med sine mange coverlåter fra 60 tallet og frem dagens hits.

Foto: Tor-Erik Lundberg

Vellykket

Til tross for lang reise kan vi oppsummere årets heiscup som svært vellykket med mye moro sammen med folk fra foreningen og bransjen forøvrig. Vil samtidig takke årets dommere Reidar Hansen, Wendell Grimshøy og Tor Moen. Sistnevnte steppet inn som dommer på kort varsel. Stor takk til Rune Grimshøy og Ståle Hovland, som stod for organiseringen og planleggingen av cupen, og til resten av sekretariatet ved Geir Aaslie og Trond Ofte. Trekningen på fredagen gikk ryddig for seg i regi av Ståle.

Nå ser vi frem til neste års heiscup i Krakow, Polen, med nye muligheter til å komme til topps på pallen.


HEISCUPEN 2018, YORK

  1. Trønderheis
  2. Vidars Disipler (Thyssen Bergen)
  3. Schindler Oslo

Årets keeper:Terje Skog (Pampas)

Toppscorer:Martin Lervik (Trønderheis)

Årets Kjemper: Kim Thomassen (Bergen)

Årets Publikummer:Vidars disipler (Bergen)

Årets tariffkjemper:Oronaklubben

Tor-Erik Lundberg
Tor-Erik Lundberg
Lundberg er redaktør i fagbladet Heismontøren.

Siste artikler

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.

VIL HA NYE HELSEKRAV INN I HEISOVERENSKOMSTEN

Under tarifforhandlingene i 2022 ble det enighet om tiltak for å begrense eksponeringen av helsefarlig kvartsstøv ved arbeid i heissjakten. Nå krever foreningen ytterligere tiltak for å stanse eksponeringen.

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.
2,499FølgereLik
1,058FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X