24. oktober 2024

Strømulykker

Hva gjør man ved en strømulykke? Last ned appen som redder liv!

Regionale verneombud for bygge- og anleggsvirksomhet har i samarbeid med partene i bransjen finansiert og utviklet en app med informasjon om strømulykker.

Strømulykker kan gi umiddelbare skader, som brannsår og hjertestans, og senskader i form av muskel- og skjelettplager, psykiske lidelser og skader på nervesystemet. Det er derfor viktig at personer som har blitt utsatt for strøm får oppfølging av helsevesenet.

Personer som har vært utsatt for en strømulykke skal umiddelbart til sykehus etter nødvendig førstehjelp. Ring medisinsk nødtelefon 113.

Meld fra om hendelsen til din arbeidsgiver, til arbeidstilsynet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Ved alvorlige hendelser kontakter du også politiet. Husk også å melde hendelsen til bedriftens forsikringsselskap (yrkesskadeforsikring) og NAV.

Ta i bruk strømulykkeappen som på en enkel og oversiktlig måte, viser hvordan man skal forholde seg ved strømulykker.

Last ned app for iPhone her
Last ned app for Android her

Se appen i bruk her:

Artikler fra Tidsskrift for Den norske legeforening:

Akutte og kroniske skader etter strømulykker
Forekomst og forebygging av strømulykker i arbeidslivet

Overlege Dr.med. Bo Veiersted Spesialist i Arbeidsmedisin, STAMI uttaler seg om strømulykke:

Medisinske spørsmål kan rettes til Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI).

Tekniske spørsmål eller spørsmål knyttet til regelverket kan rettes til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Siste artikler

STREIKEFORBUDET

Tvunget frem av Høyre og Bondepartiet ble det i 1927 vedtatt nye lover som i praksis fratok arbeidstakerne streikeretten, skjerpet straffeansvaret for deltakelse eller ved oppfordring til ulovlige streiker og kriminalisering av ethvert forsøk på å forhindre eller forulempe streikebrytere.

Yrkesskadeforsikring: Et viktig sikkerhetsnett for arbeidstakere?

Yrkesskadeforsikring er en forsikring som arbeidsgivere i Norge er lovpålagt å tegne for sine ansatte. Forsikringen dekker skader og sykdommer som oppstår som følge av arbeid eller arbeidsforhold, og skal i prinsippet gi økonomisk støtte til arbeidstakere som blir skadet eller syke på jobb. Men selv om yrkesskadeforsikringen skal være en relativt sikker beskyttelse, er det flere fallgruver vi bør være klar over for å sikre at vi får den erstatningen vi har krav på.

HEISMONTASJEN PÅ NYE DRAMMEN SYKEHUS

I 2019 var oppstarten for byggingen av nye Drammen sykehus, som etter planene skal stå klart i 2025. Da skal det det nye sykehuset erstatte dagens Drammen sykehus og Blakstad sykehus.

DSB PRESISERER KRAV TIL FAGLIG LEDER

Den 3. september var det møte i Standard Norge komité (SN/K-037) som omhandler heis, løfteinnretninger, rulletrapp og rullefortau.
2,497FølgereLik
1,088FølgereFølg
45AbonnenterAbonnér
X