29. mars 2024

Strømulykker

Hva gjør man ved en strømulykke? Last ned appen som redder liv!

Regionale verneombud for bygge- og anleggsvirksomhet har i samarbeid med partene i bransjen finansiert og utviklet en app med informasjon om strømulykker.

Strømulykker kan gi umiddelbare skader, som brannsår og hjertestans, og senskader i form av muskel- og skjelettplager, psykiske lidelser og skader på nervesystemet. Det er derfor viktig at personer som har blitt utsatt for strøm får oppfølging av helsevesenet.

Personer som har vært utsatt for en strømulykke skal umiddelbart til sykehus etter nødvendig førstehjelp. Ring medisinsk nødtelefon 113.

Meld fra om hendelsen til din arbeidsgiver, til arbeidstilsynet og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Ved alvorlige hendelser kontakter du også politiet. Husk også å melde hendelsen til bedriftens forsikringsselskap (yrkesskadeforsikring) og NAV.

Ta i bruk strømulykkeappen som på en enkel og oversiktlig måte, viser hvordan man skal forholde seg ved strømulykker.

Last ned app for iPhone her
Last ned app for Android her

Se appen i bruk her:

Artikler fra Tidsskrift for Den norske legeforening:

Akutte og kroniske skader etter strømulykker
Forekomst og forebygging av strømulykker i arbeidslivet

Overlege Dr.med. Bo Veiersted Spesialist i Arbeidsmedisin, STAMI uttaler seg om strømulykke:

Medisinske spørsmål kan rettes til Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI).

Tekniske spørsmål eller spørsmål knyttet til regelverket kan rettes til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Siste artikler

ETTER 30 ÅR ER EØS-AVTALEN FORUNDRINGSPAKKEN SOM FÆRRE OG FÆRRE VIL HA

EØS-avtalen trådte i kraft 1. januar 1994, forhandlet frem av Gro Harlem Brundtlands regjering som en forberedelse til EU-medlemskap. Tretti år senere har EØS-avtalen blitt mye mer omfattende enn den skulle være. Regjeringen garanterte for eksempel at alkoholpolitikken lå utenfor EØS. Men importmonopolet måtte oppheves og forbudet mot alkoholreklame er endret.

20 ÅR SIDEN DEN STORE STREIKEN MOT SOSIAL DUMPING 

For over hundre og femti år siden begynte arbeidsfolk her til lands å organisere seg for ikke å underby hverandre i lønn. Tariffavtalene skulle sikre alle arbeidstakere lik lønn for likt arbeid og forebygge sosial dumping.

TONJE – IKKE BRENN’A PENSJON VÅR!

Den 14. mars gikk foreningen sammen med en rekke andre fagforeninger ut i en politisk streik mot den foreslåtte økningen av pensjonsalderen.

TID FOR ÅRSMØTER

Våren er i anmarsj og med det følger årsmøter i klubbene og i foreningen.
2,501FølgereLik
1,061FølgereFølg
42AbonnenterAbonnér
X