1. desember 2023

Ukas internasjonale heisnyheter

Rulletrapp spiste nok en tå, Schindler og KONE vurderer oppkjøp av Thyssenkrupp, og KONE med lukrativ avtale i Israel, er blant ukas internasjonale heisnyheter.

Kone og Schindler snuser på et mulig oppkjøp av Thyssenkrupps heisvirksomhet

I kjølvannet av at Thyssenkrupp annonserte planer om å børsnotere heisvirksomheten i selskapet, fremfor å splitte selskapet i to, vurderer KONE og Schindler mulige bud, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Kildene Reuters har prata med anslår verdien av Thyssenkrupps heisvirksomhet til 14 milliarder euro, og er dermed Thyssenkrupps mest lønnsomme avdeling.

Et potensielt oppkjøp som dette vil mest sannsynlig møte på utfordringer i forbindelse med strenge konkurranselover, som da Thyssenkrupp forsøkte å slå seg sammen med indiske Tatas stålavdeling. KONE har vært i kontakt med Thyssenkrupp om en mulig fusjon siden 2016, og ledelsen i KONE jobber nå med Bank of America for å kartlegge hvilke muligheter de har.

Også Schindler vurderer mulighetene, men her vil konkurranselovene være et betydelig større hinder, da Thyssenkrupp og Schindler har større geografisk overlapping enn Thyssenkrupp og KONE.

KONE leverer heiser til Tel Avivs nye bybanestasjoner

bybane

KONE vant anbudet om å levere 169 heiser og rulletrapper til Tel Avivs nye bybane. Banen skal operere langs en 24 kilometers rute, hvorav tolv kilometer er underjordisk, med 34 stasjoner. KONE leverer 106 TransitMaster-rulletrapper og 63 MonoSpace-heiser. Kontrakten omfatter også 16 års vedlikehold. Banen åpner i 2021, og vil frakte opptil 80 millioner passasjerer per år.

Gutt mistet tær i rulletrapp

bandasjert tå

En fem år gammel gutt mistet to av tærne sine i en rulletrappulykke på et kjøpesenter i Basaksehir, Tyrkia. Gutten lekte i trappa sammen med sine foreldre og søsken, da foten hans satte seg fast i metallmekanismen på bunnen. Rulletrappa ble demontert, og begge tærne ble funnet. Dessverre var det ikke mulig å sy dem på igjen. Guttens mor påstår han hadde vanlige joggesko på seg da ulykken skjedde.

I Jerevan, Armenia planlegges det å bytte ut alle byens heiser

solceller

Ordføreren i Jerevan i Armenia har lagt fram et forslag om å bytte ut alle byens 3600 heiser over de neste tre til fire årene, rapporterer News.am. Planen innebærer også å installere solcellepaneler for å redusere elektrisitetskostnadene de nye heisene vil generere. Beboere over 25 år får regningen, men ordføreren understreker at utbyttingen kun vil skje dersom det foreligger samtykke fra samtlige beboere i bygningene.

Nestenulykke på indisk T-banestasjon

Rulletrapp

En stappfull rulletrapp på T-banestasjonen Hauz Khas i New Delhi, India ble åsted for det som kunne blitt en stor rulletrappulykke. I morgenrushet 15. mai mistet en passasjer med hastverk balansen, og dro med det med seg 15 andre som falt i den bevegelige trappa. Ingen ble skadd, takket være andre snartenkte pendlere som trykket på nødstoppknappen, ifølge Times of India. Omtrent 200.000 passasjerer farter gjennom Hauz Khas daglig, som fra 2018 ble et viktig knutepunkt for flere t-banelinjer. Store folkemengder strømmer til i alle retninger til enhver tid, med passasjerer som ankommer samtidig, og som skal både inn og ut. En passasjer skal ha uttalt til Times of India at det stadig er kaos på stasjonen, og det er særlig passasjerer med hastverk som utløser det hele.

Kilde alle saker: Elevator World Inc.

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X