20. april 2024

Sammen mot rasisme, hatprat og menneskeforakt

Fagforeningsfaner mot rasisme, på Karl Johan i dag!

I dag, fredag 16. august, skal den danske rasistiske høyreekstremisten Rasmus Paludan holde pressekonferanse på Karl Johan. Han er invitert av Selvstendighetspartiet, et parti med tette bånd til SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge). Paludan er leder av det islamfiendtlige minipartiet Stram Kurs i Danmark. Partiet har gått til valg på å forby islam og kaste muslimer ut av landet. Paludan er også kjent for ekstreme uttalelser av denne typen:

«Fienden er muslimer […] Det beste vil selvfølgelig være om det ikke er en muslim igjen på jorden – jeg håper det vil skje en dag, da vil vi ha nådd vårt endelige mål.» (Les mer på Filter Nyheter)

Det mobiliseres til en bråkedemonstrasjon mot Paludan klokka 13.45 på Karl Johan (like ved Universitetsplassen). Dette er samme type markering som sist lørdag mot SIAN hvor mange fagforeninger var representert. Fagbevegelsen har stolte tradisjoner i kampen mot rasisme og nazisme – nå må disse tradisjonene gjenopptas.

Se Oslo mot rasismes arrangement på Facebook for mer info.

Siste artikler

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.

VIL HA NYE HELSEKRAV INN I HEISOVERENSKOMSTEN

Under tarifforhandlingene i 2022 ble det enighet om tiltak for å begrense eksponeringen av helsefarlig kvartsstøv ved arbeid i heissjakten. Nå krever foreningen ytterligere tiltak for å stanse eksponeringen.

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.
2,499FølgereLik
1,058FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X