30. mai 2023

Sammen mot rasisme, hatprat og menneskeforakt

Fagforeningsfaner mot rasisme, på Karl Johan i dag!

I dag, fredag 16. august, skal den danske rasistiske høyreekstremisten Rasmus Paludan holde pressekonferanse på Karl Johan. Han er invitert av Selvstendighetspartiet, et parti med tette bånd til SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge). Paludan er leder av det islamfiendtlige minipartiet Stram Kurs i Danmark. Partiet har gått til valg på å forby islam og kaste muslimer ut av landet. Paludan er også kjent for ekstreme uttalelser av denne typen:

«Fienden er muslimer […] Det beste vil selvfølgelig være om det ikke er en muslim igjen på jorden – jeg håper det vil skje en dag, da vil vi ha nådd vårt endelige mål.» (Les mer på Filter Nyheter)

Det mobiliseres til en bråkedemonstrasjon mot Paludan klokka 13.45 på Karl Johan (like ved Universitetsplassen). Dette er samme type markering som sist lørdag mot SIAN hvor mange fagforeninger var representert. Fagbevegelsen har stolte tradisjoner i kampen mot rasisme og nazisme – nå må disse tradisjonene gjenopptas.

Se Oslo mot rasismes arrangement på Facebook for mer info.

Siste artikler

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

VIL FLAGGE UT VINTAPPING TIL DANMARK

Den 10. mai deltok foreningen på en markering til støtte for Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.

TIL HIMMELS MED OSLO SPEKTRUM 

Den 19. april i år ga Oslo bystyre grønt lys til planene for prosjektet til nye Oslo Spektrum. Dermed får byen det første bygget som er på over hundre meter etter at Plaza sto klart i 1989.
2,472FølgereLik
996FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X