3. februar 2023

Sammen mot rasisme, hatprat og menneskeforakt

2,441FølgereLik
988FølgereFølg
32AbonnenterAbonnér

Fagforeningsfaner mot rasisme, på Karl Johan i dag!

I dag, fredag 16. august, skal den danske rasistiske høyreekstremisten Rasmus Paludan holde pressekonferanse på Karl Johan. Han er invitert av Selvstendighetspartiet, et parti med tette bånd til SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge). Paludan er leder av det islamfiendtlige minipartiet Stram Kurs i Danmark. Partiet har gått til valg på å forby islam og kaste muslimer ut av landet. Paludan er også kjent for ekstreme uttalelser av denne typen:

«Fienden er muslimer […] Det beste vil selvfølgelig være om det ikke er en muslim igjen på jorden – jeg håper det vil skje en dag, da vil vi ha nådd vårt endelige mål.» (Les mer på Filter Nyheter)

Det mobiliseres til en bråkedemonstrasjon mot Paludan klokka 13.45 på Karl Johan (like ved Universitetsplassen). Dette er samme type markering som sist lørdag mot SIAN hvor mange fagforeninger var representert. Fagbevegelsen har stolte tradisjoner i kampen mot rasisme og nazisme – nå må disse tradisjonene gjenopptas.

Se Oslo mot rasismes arrangement på Facebook for mer info.

Siste artikler

KAMPEN OM LEDERVERVET I FORBUNDET

Eystein Garberg (44) mener det er mye bra i forbundet i dag, men at vi er forpliktet til å forbedre oss hele tiden. Han er en av to kandidater som stiller til valg som ny forbundsleder på landsmøte i mars.

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.
X