1. mars 2024

Heiscup 2019: Krakow

Det nærmer seg avspark for årets Heiscup! Her er alt du trenger å vite før avreise.

I år reiser vi til Krakow, Polen – en by med et rikt uteliv, lave priser og god stemning.

Ankomst

Flyet lander på Krakow internasjonale flyplass (også kalt John Paul II Kraków-Balice International Airport Ltd.), og transport inn til sentrum går lekende lett. Du har flere muligheter, men tog ser ut til å være det enkleste alternativet, og koster kun 20 kroner. Turen tar 20 minutter, og du kan sjekke rutetidene her.
Velger du rutebusser i stedet, koster det deg kun 10 kroner, men turen tar til gjengjeld 50 minutter. Her kan du sjekke rutetidene.
I tillegg finnes det naturligvis taxi-selskaper som tar deg fra A til B på enklest mulig vis, og heller ikke dette vil koste deg skjorta.

Hotell

Vi har hatt en hotell-avtale med Holiday Inn Krakow City Centre, men alle har selvsagt stått fritt til å velge andre hotell. Holiday Inn ligger midt i pæra, et steinkast unna Mariakirken som ligger på torget i gamlebyen. I umiddelbar omkrets ligger alt fra puber, restauranter, utesteder og butikker. En halvliter i Krakow koster deg mellom 12 og 15 kroner, og vin drikker du et glass av for mellom 10 til 20 kroner. I Polen bruker de Zloty som valuta, og en Zloty tilsvarer 2,2 NOK.

Turnering

Selve heiscupen blir holdt på lørdagen (21. september) på Klub Sportowy Nadwislan Krakow, cirka 15 minutters ganger fra hotellet. Cupen sparkes igang klokka ni om morgenen, og vi holder det gående utover dagen. Fra 10.30 til 12.30 serveres det lunsj på fotballbanen. I tillegg har vi ordnet et øltelt med salg av øl hele dagen. En stor øl koster fra 18 kroner. Selve fotballbanen er en stor bane, delt opp i 3 x 5-a-side-baner, med kunstgress. Vi har også tilgang til garderobene på stedet, og arrangørene har i tillegg satt opp ekstra telt som garderober. De som ikke skal spille har godt med sitteplass på den store tribunen med plass til 300.

Bankett

Senere samme dag blir det bankett på storslåtte Stara Zajezdnia (et gammelt trikkedepot), også 15 minutters gange fra hotellet. Her får vi servert en deilig treretters-meny. Gi beskjed snarest om det er noe du ikke tåler! Drikke er inkludert og baren er fri i tre timer. Deretter er det mulig å kjøpe drikke. Trikkedepotet er også et ølbryggeri, og selger eget øl til gunstige priser. Her blir det underholdning og god stemning utover kvelden.

18.00: Ankomst bankett og mingling
19.00: 3-retters middag
21.00: Konsert med Polens flotteste cover-band
22.00: DJen varter opp med polsk dansemusikk
23.00: Vi forlater lokalet og vandrer ut i den polske natten

Vi ses på Heiscupen!

Vil du vite mer om vertsnasjonen? Sjekk artikkelen vår om Polen her.

Siste artikler

HVA SKJER: POLITISK STREIK 14. MARS

Styret i Heismontørenes Fagforening har vedtatt en oppfordring til samtlige tilknyttede klubber om å gå til politisk streik fra klokka 13.00 den 14. mars.

Politisk streik mot økt pensjonsalder

Regjeringens forslag om å øke pensjonsalderen blir møtt med politisk streik og aksjoner.

HEISENE I VERDENS HØYESTE BYGG SKAL MODERNISERES

Med sine 828 meter er Burj Khalifa i Dubai, som sto ferdig i 2010, fortsatt verdens høyeste bygg. Nå skal heisene moderniseres.

OTIS SKAL MODERNISERE HEISENE I EIFFELTÅRNET

Heiser sørger for at besøkende til det 330 meter høye ikoniske tårnet i den franske hovedstaden skal slippe å ta beina fatt opp de 1665 trappetrinnene til toppen.
2,498FølgereLik
1,057FølgereFølg
41AbonnenterAbonnér
X