13. april 2024

Heiscupen 2019

I strålende solskinn samlet spillere og tilskuere fra den norske heisbransjen seg til fotballfest på kunstgressmatta til Klub Sportowy Nadwislan i Krakow. Heismontørenes Fagforening sitt årlige, sportslige og sosiale arrangement fant sted lørdag den 21. september. Og Trønderheis stakk av med seieren!

Allerede under gruppespillet viste Trønderheis at de var i storform da de vant 3-0 over Schindler Oslo. Dette til tross for at det revansjesugne Schindlerlaget hadde ligget i hardtrening siden den bitre tredjeplassen i York året før. Trønderheis gikk deretter ubeseiret igjennom gruppespillet med 1-2 seier over Kone og 3-1 mot laget til Otisklubben.

Det hjalp ikke at Terje Skog sin arvtager i buret for Pampas, Per Arne Salo Jensen, sto stødig med sine hockeytakter som målvakt for foreningslaget. I kvartfinalen måtte Pampas se seg slått hele 5-0 av laget fra Trøndelag.

I semifinalen møtte Trønderne motstand hos et sterkt lag fra Otis. Men kjemperne i Otis måtte til slutt se seg slått 5-3 av laget fra landsdelen som har flasket opp flere store idrettsfolk opp igjennom tidene.

Korva Snowballers, laget fra Nord-Norge, var det andre laget som spilte seg helt frem til finalen. Etter å ha slått Schindler 3-0 i kvartfinalen og Vidars Disipler 2-1 i semifinalen var også de staute nordlendingene klare.

Finalen var langt fra kjedelig til tross for at Trønderheis til slutt vant overlegent 8-2 over Korva Snowballers. For andre år på rad kunne trønderne ta med «bøtta» hjem igjen! Godt hjulpet av stavangergutta Lars Erik Goa og Petter Bergesen (Schindler).

Edmund Berget (Kone Trondheim) som i år stilte som manager for Trønderheis, var godt fornøyd med innsatsen til gutane. Gledelig var det at laget i år hadde fått forsterkninger fra Starlift Trondheim.

Flere utmerket seg

Hadde det vært en pris for fineste mål, så hadde denne gått til Tore Iversen fra Thyssen Oslo. På overtid av overtid puttet Tore med tidenes brassespark, noe som ga Thyssen ledelsen 2-1 mot Pampas i gruppespillet. Foreningslaget ble forøvrig årets Jumbo etter å ha slått alarmgutta i Add Secure 3-1 i Jumbofinalen.

Vidars Disipler klarte ikke å gjenta suksessen fra fjorårets heiscup da de endte på en andreplass. I år var den livlige gjengen fra Bergen bedre utenfor banen. De stakk nemlig av med den prestisjetunge prisen for årets publikumer.

Keeperprestasjonene var mange. Det ble nevnt flere kandidater til prisen som årets keeper. Deriblant både Thomas Hansen (Schindler) og Per Arne Salo Jensen (Pampas). Men en enstemmig jury ga prisen til Peder Fjeldstad som holdt nullen i kampen mot Pampas.

Årets toppscorer ble Martin Lervik med hele åtte mål for Trønderheis, mens årets kjemper ble tildelt Andre Bernes!

Resultat og priser:
1. plassTrønderheis
2. plassKorva Snowballers
3. plassOtis
Årets jumboPampas
Årets publikummerVidars Disipler
Årets keeperPeder Fjellstad
Årets kjemperAndre Bernes
Årets toppscorerMartin Lervik

Banketten

Samme kveld var det tradisjons tro duket til bankett. Stedet var Stara Zajezdnia. Et gammelt trikkedepo som var gjort om til selskapslokale. Her ble det treretters middag, god stemning, taler, premieutdeling og dans.

Etter en demokratisk avstemning ble det avgjort at neste års heiscup skal legges til Malaga (Spania). De tre andre forslagene som måtte vike var Tromsø, København og Praha.

En stor takk til dommerne Reidar Hansen og Wendell Grimshøy som gjorde en utmerket jobb med å lede kampene. Sekretariatet ved Knut Guldbrandsen, Rune Grimshøy og Trond Ofte gjorde en fabelaktig jobb med å holde orden på resultatene. Vi må heller ikke glemme HMFs organisasjonssekretær, Erik Eikedalen, som sto for gjennomføring og planlegging av cupen. For å ikke utelate noen så takker vi alle som var med på å gjøre denne dagen til en vellykket fest. Vi ses i Malaga i 2020!

Foto: Lundberg/Eikedalen
Add Secure. Foto: Lundberg/Eikedalen
KONE. Foto: Lundberg/Eikedalen
Otis. Foto: Lundberg/Eikedalen
Pampas. Foto: Lundberg/Eikedalen
Schindler. Foto: Lundberg/Eikedalen
Korva Snowballers. Foto: Lundberg/Eikedalen
Thyssen Oslo. Foto: Lundberg/Eikedalen
Trønderheis. Foto: Lundberg/Eikedalen
Vidars Disipler. Foto: Lundberg/Eikedalen
Markus Hansen i duell. Foto: Lundberg/Eikedalen
Foto: Lundberg/Eikedalen
Foto: Lundberg/Eikedalen
Foto: Lundberg/Eikedalen
Tor-Erik Lundberg
Tor-Erik Lundberg
Lundberg er redaktør i fagbladet Heismontøren.

Siste artikler

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.

FEM OMKOM I ULYKKE MED BYGGEPLASSHEIS

Mandag den 11. desember omkom fem bygningsarbeidere da en byggeplassheis raste ned 20 meter på en byggeplass nord for Stockholm.

DE FLESTE ULYKKER MED RULLETRAPP SKYLDES FEIL BRUK

De aller fleste ulykkene med rulletrapper i Singapore i løpet av fjorårets ti første måneder, skjedde fordi folk ikke brukte dem riktig. Noe som kan være gjenkjennbart med norske forhold.

HEISMONTØR KLEMT I HJEL I SJAKTEN

Rett etter klokken tolv fredag den 29. desember ble politi, redningstjeneste og ambulanse varslet om en arbeidsulykke i en heissjakt syd i Stockholm.
2,500FølgereLik
1,060FølgereFølg
42AbonnenterAbonnér
X