27. april 2024

EUs fjerde jernbanepakke? Nei takk!

Bli med på politisk streik for framtidas jernbane torsdag 10. oktober.

10. oktober klokka 12 til 14 deltar alle medlemmer i Norsk Jernbaneforbund (NJF) og Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) i politisk streik i protest mot Regjeringens planer om å innføre EUs fjerde jernbanepakke i Norge, til tross for at Norge ikke er medlem i EU. Min og din jernbane må styres fra Norge, ikke underlegges EU.

EUs fjerde jernbanepakke vil frata Norge muligheten til å bestemme sikkerhet og organisering av jernbanen. EU vil gjøre anbud, privatisering og konkurranseutsetting obligatorisk for all framtid. EU vil la togselskapene selv bestemme opplæring, bemanning og kompetanse. Vi krever felles regelverk for alle som kjører persontog i Norge.

Framtiden er kollektiv. Toget er klimavinner. Derfor streiker vi mot EUs tvangstrøyer.

Jernbanetrafikken i Norge vil stå stille i to timer for å markere jernbanefolks motstand og uenighet med Regjeringen.

Det vil være markeringer i Oslo, Stavanger, Trondheim og Bergen. Sjekk oversikten under, og møt opp der det måtte passe.

10okt12:0012:45EUs jernbanepakke: Politisk streik med markering på Jernbanetorget i Oslo

10okt13:0014:00EUs jernbanepakke: Politisk streik med markering foran Stortinget i Oslo

10okt12:0014:00EUs jernbanepakke: Politisk streik med markeringer i Stavanger

10okt12:3013:30EUs jernbanepakke: Politisk streik med markering i Trondheim

10okt12:4513:30EUs jernbanepakke: Politisk streik med markering i Bergen

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X