3. februar 2023

EUs fjerde jernbanepakke? Nei takk!

2,441FølgereLik
988FølgereFølg
32AbonnenterAbonnér

Bli med på politisk streik for framtidas jernbane torsdag 10. oktober.

10. oktober klokka 12 til 14 deltar alle medlemmer i Norsk Jernbaneforbund (NJF) og Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) i politisk streik i protest mot Regjeringens planer om å innføre EUs fjerde jernbanepakke i Norge, til tross for at Norge ikke er medlem i EU. Min og din jernbane må styres fra Norge, ikke underlegges EU.

EUs fjerde jernbanepakke vil frata Norge muligheten til å bestemme sikkerhet og organisering av jernbanen. EU vil gjøre anbud, privatisering og konkurranseutsetting obligatorisk for all framtid. EU vil la togselskapene selv bestemme opplæring, bemanning og kompetanse. Vi krever felles regelverk for alle som kjører persontog i Norge.

Framtiden er kollektiv. Toget er klimavinner. Derfor streiker vi mot EUs tvangstrøyer.

Jernbanetrafikken i Norge vil stå stille i to timer for å markere jernbanefolks motstand og uenighet med Regjeringen.

Det vil være markeringer i Oslo, Stavanger, Trondheim og Bergen. Sjekk oversikten under, og møt opp der det måtte passe.

10okt12:0012:45EUs jernbanepakke: Politisk streik med markering på Jernbanetorget i Oslo

10okt13:0014:00EUs jernbanepakke: Politisk streik med markering foran Stortinget i Oslo

10okt12:0014:00EUs jernbanepakke: Politisk streik med markeringer i Stavanger

10okt12:3013:30EUs jernbanepakke: Politisk streik med markering i Trondheim

10okt12:4513:30EUs jernbanepakke: Politisk streik med markering i Bergen

Siste artikler

KAMPEN OM LEDERVERVET I FORBUNDET

Eystein Garberg (44) mener det er mye bra i forbundet i dag, men at vi er forpliktet til å forbedre oss hele tiden. Han er en av to kandidater som stiller til valg som ny forbundsleder på landsmøte i mars.

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.
X