5. desember 2022

Orden på brakka

2,441FølgereLik
967FølgereFølg
25AbonnenterAbonnér

Verneombudene i bransjen melder stadig om uverdige spise-, skifte- og sanitærforhold på byggeplassene. Derfor har de tatt initiativ til å bevisstgjøre hvilke krav Arbeidsplassforskriften og Overenskomsten setter.

«Det vi ofte ser er at de største og mest seriøse entreprenørene har dette på stell,» sier Øystein Holmberget, HMS-ansvarlig i Heismontørenes Fagforening, og fortsetter: «De største avvikene finner vi som regel hos de mindre utbyggerne. Gjerne der hvor det er mange innleide og midlertidige ansatte.»

Det er bedriftens ansvar å se til at de ansatte har verdige spise-, skifte- og sanitærforhold ute på arbeidsplassen, i henhold til Arbeidsplassforskriften og gjeldende avtaleverk. Derfor er det viktig at de som jobber ute på byggeplassene er bevisst på hvilken standard de har krav på. For å snu en negativ trend så må alle bidra. Ikke aksepter dårligere forhold enn forskriften! Da er du også med på å sette standarden for dine kollegaer.

«Jeg oppfordrer alle til ta kontakt med sitt verneombud dersom det ikke er tilfredsstillende forhold på byggeplassen som ikke blir utbedret,» sier Tor-Erik Lundberg, hovedverneombud i Schindler. «Det være seg brakkeforholdene eller andre HMS-avvik. Verneombudet kan også være en støttespiller hvis du ønsker å rådføre deg om forholdene er i henhold til lover og forskrifter. Et nyttig oppslagsverk kan også være foreningas Arbeidsmiljøhefte

Innholdet i informasjonsbrosjyren er hentet fra Arbeidsplassforskriften, arbeidstilsynet.no og Overenskomsten for heisfaget. Blant annet har Tømrerne i Fellesforbundet likelydende tekster i sine tariffavtaler. Derfor gjelder dette for alle som jobber på byggeplassen!

Siste artikler

MENS VI VENTER PÅ NESTE HEISCUP

Med kaldere og mørkere tider, er det godt å mimre tilbake til årets store sportslige og sosiale begivenhet.

FORBUD MOT LYSRØR

I løpet av neste år blir det et forbud mot flere typer lysrør og sparepærer da disse inneholder svært skadelig kvikksølv. Det er en ustrakt bruk av lysrør i eldre heiser og i heissjakter.

Ukeskurs ved Heisbransjens Utdanningssenter 2023

Nå er det mulig å melde seg på ukeskurs på HBU for 2023.

ELEVADOR DE SANTA JUSTA

Lisboa er en svært kupert by. Ingen av høydene er veldig høye, men det er bratte sider opp og ned, og stort sett så finner du bebyggelse over alt. Dette førte også til at byen har diverse transportløsninger man finner få steder.
X