8. mai 2024

Kan bli verdens største heiskonsern

KONE bekrefter på sine nettsider at de har sendt inn et uforpliktende tilbud om oppkjøp av ThyssenKrupps Elevator Technologys virksomhet.

Tyske Handelsblatt skriver at det skal være minst tre budgivere på listen. Ifølge analytikere estimeres verdien til rundt 15 milliarder euro, men at prisen kan bli vesentlig høyere med tanke på anbudskonkurransen. Kone bekrefter på sine nettsider at verdien av Kones uforpliktende tilbud ligger rimelig nær verdien som sirkulerer i media.

Kone legger til at det ikke er sikkert at dette vil føre til noe oppkjøp, og at Kone selv vil offentligjøre ytterligere informasjon på et senere tidspunkt.

En eventuell overtagelse av ThyssenKrupp Elevator må godkjennes av konkurransemyndigheter i flere land påpekes det i Handelsblatts artikkel. Oppkjøpet vil i så fall gjøre Kone til verdens største heiskonsern.

Tallene er hentet fra www.handelsblatt.com

Siste artikler

TARIFFORHANDLINGENE DAG FOR DAG

Mandag 6. mai til onsdag 8. mai er satt av til tarifforhandlinger på Overenskomsten for heisfaget.

TARIFFORHANDLINGENE STARTER I DAG

Det var et forventningsfullt og optimistisk forhandlingsutvalg som i dag stilte til forhandlinger i Næringslivets Hus på Majorstua i Oslo.

HEISPLAN UNDERGRAVER FORTSATT DET ORGANISERTE ARBEIDSLIVET

Heisbransjen i Norge er godt organisert. Ca. 95% av heismontørene i Norge er med i en fagforening. Samtidig benytter de aller fleste heisfirmaene den landsomfattende tariffavtalen, Heisoverenskomsten, til å lage sine grunnleggende spilleregler mellom arbeidstakere og arbeidsgivere.

Når er det nok, Israel?

KRONIKK: Angrepene på Gazastripen har i skrivende stund herjet i 204 dager, og basert på FNs siste tall har 33.793 mennesker blitt drept, inkludert 14.500 barn, 10.000 kvinner, 490 helsepersonell, 244 hjelpearbeidere, 181 FN-ansatte, og 140 journalister. I tillegg antas det at 76.465 mennesker er skadet, og rundt 7000 er savnet. For meg snakker disse tallene for seg selv.
2,501FølgereLik
1,062FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X