2. juni 2023

Kurs for verneombud

Ifølge Arbeidsmiljøloven skal arbeidsgiver sørge for at verneombud får den opplæring som er nødvendig for å kunne utføre vervet på forsvarlig måte.

Dette innebærer at både verneombud og medlemmer av arbeidsmiljøutvalg (AMU) minimum skal gis et grunnkurs med en varighet på minst 40 timer i følge Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning.

Verneombudet vil også ofte måtte skaffe seg tilleggskunnskap, for eksempel om hvilke forskrifter som gjelder på arbeidsplassen. I første omgang bør verneombudet ha arbeidsmiljøloven, arbeidsmiljøforskriftene og internkontrollforskriften tilgjengelig.

Arbeidsgiver skal sørge for at verv som verneombud ikke medfører inntektstap eller på annen måte fører til at verneombudets arbeids- eller ansettelsesvilkår forringes. Arbeidsgiver skal derfor dekke lønn og andre utgifter i forbindelse med opplæringen.

Verneombud har rett til å ta den nødvendige opplæring ved kurs som arbeidstakernes fagforening eller forbund avholder. Ta derfor kontakt med fagforeningen for å høre hvilke kurs som er satt opp.

EL og IT, Oslo og Akershus, avholder 40 timers grunnkurs den 16, 17, 18, 30 og 31 mars 2020. Alle dager fra klokken 08.00 – 16.00. Se detaljer under for påmelding.

16mar(mar 16)08:0018(mar 18)15:00AVLYST! HMS for verneombud

Siste artikler

OMKOM I PATERNOSTERHEIS

Før 2002 ble det anslått at det i Tyskland døde en person per år i en Paternosterheis. Nå har denne heistypen krevd enda et liv.

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

VIL FLAGGE UT VINTAPPING TIL DANMARK

Den 10. mai deltok foreningen på en markering til støtte for Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.
2,473FølgereLik
996FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X