17. april 2024

Krigen er avblåst: Kone trekker seg

Det eventuelle oppkjøpet av ThyssenKrupp ser ut til å gå videre uten Kone med i kampen.

Som vi har skrevet om tidligere her på heis.no, har Kone hatt interesse av å kjøpe ThyssenKrupp. Hadde dette blitt en realitet, hadde Kone kunnet styrke seg betraktelig i det nord-amerikanske markedet. Schindler var ute i forrige uke og varslet juridisk krig, dersom kjøpet skulle bli gjennomført. Nå trekker Kone seg fra budrunden, og ledelsen i ThyssenKrupp har varslet at de kun vil gjennomføre forhandlinger med to private aksjekonsortier: det ene bestående av Blackstone, Carlyle og den kanadiske pensjonskassa, og den andre av Advent og Cinven.

Dermed er den juridiske krigen avblåst, og Schindler kan fortsatt smykke seg med tittelen Verdens Største Heisfirma™.

ThyssenKrupp har uttalt at de andre selskapene har kommet med mer konkrete tilbud enn Kone, og at tilbudene er såpass høye at det ikke er noen tvil om at ThyssenKrupp er et attraktivt selskap å kjøpe opp. Håpet er at de to konsortiene vil kjempe om oppkjøpet, og høyne budene sine til godt over de 16 milliardene Euro som ligger på bordet per i dag.

Det er heisavdelingen som er den klart mest profitable delen av selskapet, og dette har skapt en debatt om hvorvidt hele eller kun deler av ThyssenKrupp skal selges. Til Reuters har en anonym kilde med kjennskap til saken uttalt at et fullverdig salg er det mest sannsynlige.

Heis.no følger saken videre.

Siste artikler

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.

FEM OMKOM I ULYKKE MED BYGGEPLASSHEIS

Mandag den 11. desember omkom fem bygningsarbeidere da en byggeplassheis raste ned 20 meter på en byggeplass nord for Stockholm.

DE FLESTE ULYKKER MED RULLETRAPP SKYLDES FEIL BRUK

De aller fleste ulykkene med rulletrapper i Singapore i løpet av fjorårets ti første måneder, skjedde fordi folk ikke brukte dem riktig. Noe som kan være gjenkjennbart med norske forhold.

HEISMONTØR KLEMT I HJEL I SJAKTEN

Rett etter klokken tolv fredag den 29. desember ble politi, redningstjeneste og ambulanse varslet om en arbeidsulykke i en heissjakt syd i Stockholm.
2,499FølgereLik
1,060FølgereFølg
42AbonnenterAbonnér
X