5. desember 2022

Krigen er avblåst: Kone trekker seg

2,441FølgereLik
967FølgereFølg
25AbonnenterAbonnér

Det eventuelle oppkjøpet av ThyssenKrupp ser ut til å gå videre uten Kone med i kampen.

Som vi har skrevet om tidligere her på heis.no, har Kone hatt interesse av å kjøpe ThyssenKrupp. Hadde dette blitt en realitet, hadde Kone kunnet styrke seg betraktelig i det nord-amerikanske markedet. Schindler var ute i forrige uke og varslet juridisk krig, dersom kjøpet skulle bli gjennomført. Nå trekker Kone seg fra budrunden, og ledelsen i ThyssenKrupp har varslet at de kun vil gjennomføre forhandlinger med to private aksjekonsortier: det ene bestående av Blackstone, Carlyle og den kanadiske pensjonskassa, og den andre av Advent og Cinven.

Dermed er den juridiske krigen avblåst, og Schindler kan fortsatt smykke seg med tittelen Verdens Største Heisfirma™.

ThyssenKrupp har uttalt at de andre selskapene har kommet med mer konkrete tilbud enn Kone, og at tilbudene er såpass høye at det ikke er noen tvil om at ThyssenKrupp er et attraktivt selskap å kjøpe opp. Håpet er at de to konsortiene vil kjempe om oppkjøpet, og høyne budene sine til godt over de 16 milliardene Euro som ligger på bordet per i dag.

Det er heisavdelingen som er den klart mest profitable delen av selskapet, og dette har skapt en debatt om hvorvidt hele eller kun deler av ThyssenKrupp skal selges. Til Reuters har en anonym kilde med kjennskap til saken uttalt at et fullverdig salg er det mest sannsynlige.

Heis.no følger saken videre.

Siste artikler

MENS VI VENTER PÅ NESTE HEISCUP

Med kaldere og mørkere tider, er det godt å mimre tilbake til årets store sportslige og sosiale begivenhet.

FORBUD MOT LYSRØR

I løpet av neste år blir det et forbud mot flere typer lysrør og sparepærer da disse inneholder svært skadelig kvikksølv. Det er en ustrakt bruk av lysrør i eldre heiser og i heissjakter.

Ukeskurs ved Heisbransjens Utdanningssenter 2023

Nå er det mulig å melde seg på ukeskurs på HBU for 2023.

ELEVADOR DE SANTA JUSTA

Lisboa er en svært kupert by. Ingen av høydene er veldig høye, men det er bratte sider opp og ned, og stort sett så finner du bebyggelse over alt. Dette førte også til at byen har diverse transportløsninger man finner få steder.
X