29. mars 2024

Tysk heisfabrikk stanset av pandemi

Flere arbeidsplasser er blitt stengt som følge av pandemien. Nå meldes det også om at verdens fjerde største heisprodusent har måttet stenge en av sine fabrikker.

I følge Nasdaq har Thyssen måtte stoppe sin produksjon etter at to ansatte testet positivt på koronaviruset. Fabrikken som ligger utenfor Stuttgart ble stanset den 16. mars og 14 dager frem i tid.

Det fremgår ikke hvor mange som jobber på den tyske fabrikken. Administrativt ansatte har blitt bedt om å jobbe hjemmefra til 9. april.

Tidligere melde Reuters at Schindler kan ha tapt flere hundre millioner sveitsiske franc fra årets salg som en følge av koronaviruset. Kina står for mer enn halvparten av verdens nyinstallasjoner, og for Schindler utgjør Asia-Pacific-regionen 27 prosent av salget.

Siste artikler

ETTER 30 ÅR ER EØS-AVTALEN FORUNDRINGSPAKKEN SOM FÆRRE OG FÆRRE VIL HA

EØS-avtalen trådte i kraft 1. januar 1994, forhandlet frem av Gro Harlem Brundtlands regjering som en forberedelse til EU-medlemskap. Tretti år senere har EØS-avtalen blitt mye mer omfattende enn den skulle være. Regjeringen garanterte for eksempel at alkoholpolitikken lå utenfor EØS. Men importmonopolet måtte oppheves og forbudet mot alkoholreklame er endret.

20 ÅR SIDEN DEN STORE STREIKEN MOT SOSIAL DUMPING 

For over hundre og femti år siden begynte arbeidsfolk her til lands å organisere seg for ikke å underby hverandre i lønn. Tariffavtalene skulle sikre alle arbeidstakere lik lønn for likt arbeid og forebygge sosial dumping.

TONJE – IKKE BRENN’A PENSJON VÅR!

Den 14. mars gikk foreningen sammen med en rekke andre fagforeninger ut i en politisk streik mot den foreslåtte økningen av pensjonsalderen.

TID FOR ÅRSMØTER

Våren er i anmarsj og med det følger årsmøter i klubbene og i foreningen.
2,501FølgereLik
1,061FølgereFølg
42AbonnenterAbonnér
X