Otis og UTC skiller lag

Verdens største heiskonsern bryter med United Technologies (UTC).

Styret i United Technologies (UTC) har godkjent en plan om å skille ut Otis og Carrier som egne børsnoterte selskap skriver courant.com.

Separasjonen vil tre i kraft den 3. april ettersom utbyttet fra de to selskapenes aksjer først skal deles ut til aksjonærene. For hver andel av UTC-aksjen vil UTC-aksjeeiere motta en andel av Carrier-aksjen og en halv andel av Otis-aksjen opplyses det.

United Technologies Corporation (UTC) er et amerikansk multinasjonalt konglomerat, som til nå har hatt sin virksomhet innen flymotorer, luftfartssystem, VVS, sikkerhet, byggesystem, verkstedsindustri, heiser og rulletrapper. UTC er en stor leverandør til USAs militære som står for 10 prosent av omsetningen.

Forrige artikkelPågrepet for å ha spyttet på heistablå
Neste artikkelUtbygger dømt til å betale erstatning: Forventet heis – fikk løfteplattform