28. januar 2023

Otis og UTC skiller lag

2,440FølgereLik
988FølgereFølg
29AbonnenterAbonnér

Verdens største heiskonsern bryter med United Technologies (UTC).

Styret i United Technologies (UTC) har godkjent en plan om å skille ut Otis og Carrier som egne børsnoterte selskap skriver courant.com.

Separasjonen vil tre i kraft den 3. april ettersom utbyttet fra de to selskapenes aksjer først skal deles ut til aksjonærene. For hver andel av UTC-aksjen vil UTC-aksjeeiere motta en andel av Carrier-aksjen og en halv andel av Otis-aksjen opplyses det.

United Technologies Corporation (UTC) er et amerikansk multinasjonalt konglomerat, som til nå har hatt sin virksomhet innen flymotorer, luftfartssystem, VVS, sikkerhet, byggesystem, verkstedsindustri, heiser og rulletrapper. UTC er en stor leverandør til USAs militære som står for 10 prosent av omsetningen.

Siste artikler

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.

MANGE ARBEIDSULYKKER – FÅ TILSYN 

En rapport fra Arbeidstilsynet viser at det var ni arbeidsskadedødsfall innen bygg og anlegg i 2021. Fire av dødsulykkene skjedde under byggearbeid, mens fem av dødsfallene skjedde i forbindelse med anleggsarbeid.

LÆRLINGSAMLING 2022

Det var et rekordbra oppmøte på årets lærlingsamling som fant sted i Bergen den siste helgen i november. Det var et stort engasjement både faglig og politisk, noe som låter bra for fremtiden.
X