26. mai 2024

Otis og UTC skiller lag

Verdens største heiskonsern bryter med United Technologies (UTC).

Styret i United Technologies (UTC) har godkjent en plan om å skille ut Otis og Carrier som egne børsnoterte selskap skriver courant.com.

Separasjonen vil tre i kraft den 3. april ettersom utbyttet fra de to selskapenes aksjer først skal deles ut til aksjonærene. For hver andel av UTC-aksjen vil UTC-aksjeeiere motta en andel av Carrier-aksjen og en halv andel av Otis-aksjen opplyses det.

United Technologies Corporation (UTC) er et amerikansk multinasjonalt konglomerat, som til nå har hatt sin virksomhet innen flymotorer, luftfartssystem, VVS, sikkerhet, byggesystem, verkstedsindustri, heiser og rulletrapper. UTC er en stor leverandør til USAs militære som står for 10 prosent av omsetningen.

Siste artikler

Arbeidstilsynet skal kontrollere arbeid med helsefarlig steinstøv

Arbeidstilsynet vil i sommer utføre tilsyn i utsatte bransjer, hovedsakelig i bygg og anlegg, for å kontrollere om det forekommer at arbeidere blir eksponert for kvarts. Vi vet at arbeidstakere daglig blir utsatt for kvartsholdig steinstøv, som kan forårsake lungekreft, allergi og KOLS.

RESULTATET FRA URAVSTEMNINGEN ER KLART

Da uravstemningen i tariffoppgjøret på heisoverenskomsten ble avsluttet torsdag den 23. mai var det klart at et stort flertall av medlemmene godkjenner det fremforhandlede forslaget.

DU KAN NÅ AVGI DIN STEMME

Den 8. mai ble det enighet i forhandlingene på heisoverenskomsten. Frem til 23. mai kan alle medlemmer si hva de mener om resultatet ved å avgi sin stemme.

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X