30. mai 2023

I år blir 1. mai virtuell

Vi kan ikke la koronaviruset få ødelegge en av de viktigste dagene i året. I år feirer vi på internett.

I år, som i fjor, og året før der, skulle vi egentlig ha stilt i stand vår tradisjonsrike familiefrokost på Stratos i Oslo, men koronaviruset og alle smittetiltakene har dessverre satt en stopper for årets feiring. Eller i alle fall feiringen i tradisjonell forstand, for vi kan ikke la 1. mai – selve arbeidernes dag – få komme og gå upåaktet hen bare fordi vi er midt i en pandemi.

Vi har derfor satt sammen et digitalt opplegg, for å få følelsen av at vi feirer litt likevel. På fredag 1. mai klokken 09.00 vil det bli lagt ut en liten videosnutt på Facebook-siden vår. Markus Hansen, lederen i Heismontørenes Fagforening, vil holde en liten tale, etterfulgt av den magiske Davidos trylleshow.

Det blir til og med loddtrekning i år, dog i en litt annen form. Loddet koster det beløpet du velger å gi i støtte til Leger Uten Grenser via feeden på vår Facebook-side (innsamlingen blir også tilgjengelig 1. mai klokka 09.00). Vi trekker en tilfeldig vinner blant dere som har støttet. Premien blir annonsert senere, men vi garanterer at den er fin!

Tog?

Det blir naturligvis ikke noe tog i år heller, men LO i Oslo har satt sammen et virtuelt tog, som Heismontørenes Fagforening også vil delta i. I det virtuelle 1. mai-toget på internett kan folk velge en fagforening å gå sammen med og en parole å gå bak. Nettsiden hvor det virtuelle 1. mai-toget skal gå er straks ferdig, og i mellomtiden er det opprettet en Facebook-side som kan brukes til å invitere folk til 1. mai på nett. Hjelp gjerne til med å spre informasjonen ved å dele Facebook-siden videre, og invitere andre til å like og dele. Sammen kan vi lage tidenes største demonstrasjonstog på nett!

Foreløpig illustrasjon av hvordan påmelding til toget og valg av avatar kan se ut.

Taler, musikk, allsangkveld og minnemarkeringer på nett

I tillegg til det virtuelle demonstrasjonstoget vil LO i Oslo legge ut videoopptak av talene og appellene som skulle ha vært på Youngstorget, kor- og korpsmusikk, og minnemarkeringene. Torsdag 30. april blir det mulig å få med seg allsangkvelden på nett.

Vel møtt!

Siste artikler

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

VIL FLAGGE UT VINTAPPING TIL DANMARK

Den 10. mai deltok foreningen på en markering til støtte for Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.

TIL HIMMELS MED OSLO SPEKTRUM 

Den 19. april i år ga Oslo bystyre grønt lys til planene for prosjektet til nye Oslo Spektrum. Dermed får byen det første bygget som er på over hundre meter etter at Plaza sto klart i 1989.
2,472FølgereLik
996FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X