30. november 2023

I år blir 1. mai virtuell

Vi kan ikke la koronaviruset få ødelegge en av de viktigste dagene i året. I år feirer vi på internett.

I år, som i fjor, og året før der, skulle vi egentlig ha stilt i stand vår tradisjonsrike familiefrokost på Stratos i Oslo, men koronaviruset og alle smittetiltakene har dessverre satt en stopper for årets feiring. Eller i alle fall feiringen i tradisjonell forstand, for vi kan ikke la 1. mai – selve arbeidernes dag – få komme og gå upåaktet hen bare fordi vi er midt i en pandemi.

Vi har derfor satt sammen et digitalt opplegg, for å få følelsen av at vi feirer litt likevel. På fredag 1. mai klokken 09.00 vil det bli lagt ut en liten videosnutt på Facebook-siden vår. Markus Hansen, lederen i Heismontørenes Fagforening, vil holde en liten tale, etterfulgt av den magiske Davidos trylleshow.

Det blir til og med loddtrekning i år, dog i en litt annen form. Loddet koster det beløpet du velger å gi i støtte til Leger Uten Grenser via feeden på vår Facebook-side (innsamlingen blir også tilgjengelig 1. mai klokka 09.00). Vi trekker en tilfeldig vinner blant dere som har støttet. Premien blir annonsert senere, men vi garanterer at den er fin!

Tog?

Det blir naturligvis ikke noe tog i år heller, men LO i Oslo har satt sammen et virtuelt tog, som Heismontørenes Fagforening også vil delta i. I det virtuelle 1. mai-toget på internett kan folk velge en fagforening å gå sammen med og en parole å gå bak. Nettsiden hvor det virtuelle 1. mai-toget skal gå er straks ferdig, og i mellomtiden er det opprettet en Facebook-side som kan brukes til å invitere folk til 1. mai på nett. Hjelp gjerne til med å spre informasjonen ved å dele Facebook-siden videre, og invitere andre til å like og dele. Sammen kan vi lage tidenes største demonstrasjonstog på nett!

Foreløpig illustrasjon av hvordan påmelding til toget og valg av avatar kan se ut.

Taler, musikk, allsangkveld og minnemarkeringer på nett

I tillegg til det virtuelle demonstrasjonstoget vil LO i Oslo legge ut videoopptak av talene og appellene som skulle ha vært på Youngstorget, kor- og korpsmusikk, og minnemarkeringene. Torsdag 30. april blir det mulig å få med seg allsangkvelden på nett.

Vel møtt!

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X