20. april 2024

I år blir 1. mai virtuell

Vi kan ikke la koronaviruset få ødelegge en av de viktigste dagene i året. I år feirer vi på internett.

I år, som i fjor, og året før der, skulle vi egentlig ha stilt i stand vår tradisjonsrike familiefrokost på Stratos i Oslo, men koronaviruset og alle smittetiltakene har dessverre satt en stopper for årets feiring. Eller i alle fall feiringen i tradisjonell forstand, for vi kan ikke la 1. mai – selve arbeidernes dag – få komme og gå upåaktet hen bare fordi vi er midt i en pandemi.

Vi har derfor satt sammen et digitalt opplegg, for å få følelsen av at vi feirer litt likevel. På fredag 1. mai klokken 09.00 vil det bli lagt ut en liten videosnutt på Facebook-siden vår. Markus Hansen, lederen i Heismontørenes Fagforening, vil holde en liten tale, etterfulgt av den magiske Davidos trylleshow.

Det blir til og med loddtrekning i år, dog i en litt annen form. Loddet koster det beløpet du velger å gi i støtte til Leger Uten Grenser via feeden på vår Facebook-side (innsamlingen blir også tilgjengelig 1. mai klokka 09.00). Vi trekker en tilfeldig vinner blant dere som har støttet. Premien blir annonsert senere, men vi garanterer at den er fin!

Tog?

Det blir naturligvis ikke noe tog i år heller, men LO i Oslo har satt sammen et virtuelt tog, som Heismontørenes Fagforening også vil delta i. I det virtuelle 1. mai-toget på internett kan folk velge en fagforening å gå sammen med og en parole å gå bak. Nettsiden hvor det virtuelle 1. mai-toget skal gå er straks ferdig, og i mellomtiden er det opprettet en Facebook-side som kan brukes til å invitere folk til 1. mai på nett. Hjelp gjerne til med å spre informasjonen ved å dele Facebook-siden videre, og invitere andre til å like og dele. Sammen kan vi lage tidenes største demonstrasjonstog på nett!

Foreløpig illustrasjon av hvordan påmelding til toget og valg av avatar kan se ut.

Taler, musikk, allsangkveld og minnemarkeringer på nett

I tillegg til det virtuelle demonstrasjonstoget vil LO i Oslo legge ut videoopptak av talene og appellene som skulle ha vært på Youngstorget, kor- og korpsmusikk, og minnemarkeringene. Torsdag 30. april blir det mulig å få med seg allsangkvelden på nett.

Vel møtt!

Siste artikler

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.

PARKERING ÅRSMØTE

Det er ordnet med flere parkeringsplasser for medlemmer som deltar på årsmøte i foreningen på foreningskontoret i Østre Aker vei 24, Oslo.

VIL HA NYE HELSEKRAV INN I HEISOVERENSKOMSTEN

Under tarifforhandlingene i 2022 ble det enighet om tiltak for å begrense eksponeringen av helsefarlig kvartsstøv ved arbeid i heissjakten. Nå krever foreningen ytterligere tiltak for å stanse eksponeringen.

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.
2,499FølgereLik
1,058FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X