3. februar 2023

Nye lærebøker i heisfaget

2,441FølgereLik
988FølgereFølg
32AbonnenterAbonnér

De nye etterlengtede lærebøkene for heisfaget er nå tilgjengelig både som papir og i digitalt format. Sist det ble laget lærebøker for heisfaget var for tjue år siden.

Opplæringskontoret for heisfaget (Opphei) har vært sterkt involvert med blant annet forfattere. De fem nye bøkene er «Introduksjon til heisfaget», «Montasjeteknikk», «Vedlikehold og feilsøking», «Elektriske motoranlegg» og «Hydrauliske heiser».

«Som vanlig når vi utvikler digitale læremidler har vi laget filmer som er lagt inn i de nye lærebøkene. Her har Opphei bidratt til å finne vinklinger. Å bruke levende bilder til eksempelvis å vise hvordan komponenter skal kobles sammen gir en mye bedre forståelse enn tekst og bilder. Dette er også tilbakemeldingene vi får fra brukerne av våre digitale lærebøker», sier redaktør Espen Backe i Elforlaget til Elmagasinet.

Han legger til at de er spente på hvordan heisbransjen mottar de nye lærebøkene, med et helt nytt opplegg som vil snu opp ned på den tradisjonelle opplæringen.

Siste artikler

KAMPEN OM LEDERVERVET I FORBUNDET

Eystein Garberg (44) mener det er mye bra i forbundet i dag, men at vi er forpliktet til å forbedre oss hele tiden. Han er en av to kandidater som stiller til valg som ny forbundsleder på landsmøte i mars.

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.
X