30. november 2023

Nye lærebøker i heisfaget

De nye etterlengtede lærebøkene for heisfaget er nå tilgjengelig både som papir og i digitalt format. Sist det ble laget lærebøker for heisfaget var for tjue år siden.

Opplæringskontoret for heisfaget (Opphei) har vært sterkt involvert med blant annet forfattere. De fem nye bøkene er «Introduksjon til heisfaget», «Montasjeteknikk», «Vedlikehold og feilsøking», «Elektriske motoranlegg» og «Hydrauliske heiser».

«Som vanlig når vi utvikler digitale læremidler har vi laget filmer som er lagt inn i de nye lærebøkene. Her har Opphei bidratt til å finne vinklinger. Å bruke levende bilder til eksempelvis å vise hvordan komponenter skal kobles sammen gir en mye bedre forståelse enn tekst og bilder. Dette er også tilbakemeldingene vi får fra brukerne av våre digitale lærebøker», sier redaktør Espen Backe i Elforlaget til Elmagasinet.

Han legger til at de er spente på hvordan heisbransjen mottar de nye lærebøkene, med et helt nytt opplegg som vil snu opp ned på den tradisjonelle opplæringen.

Siste artikler

HMF-SKOLEN

Det er nå blåst nytt liv i studievirksomheten i foreninga vår, og HMFs grunnskole er allerede godt i gang.

Har du ny adresse?

For at post fra foreningen, slik som fagforeningsbladet Heismontøren, skal finne veien til din postkasse er vi avhengig av at du selv endrer din nye adresse.

STATUS TARIFFAVTALER PÅ MØRE

Én ny tariffavtale er i boks – en annen milelangt unna.

MINDRE INNLEIE ETTER LOVENDRING

En ny rapport fra De Facto som kartlegger situasjonen på byggeplasser i Oslo og Akershus etter at forbudet trådte i kraft, viser en nedgang i bruken av innleie hvor flere er blitt tilbudt faste ansettelser.
2,491FølgereLik
1,051FølgereFølg
38AbonnenterAbonnér
X