30. mai 2023

Nye lærebøker i heisfaget

De nye etterlengtede lærebøkene for heisfaget er nå tilgjengelig både som papir og i digitalt format. Sist det ble laget lærebøker for heisfaget var for tjue år siden.

Opplæringskontoret for heisfaget (Opphei) har vært sterkt involvert med blant annet forfattere. De fem nye bøkene er «Introduksjon til heisfaget», «Montasjeteknikk», «Vedlikehold og feilsøking», «Elektriske motoranlegg» og «Hydrauliske heiser».

«Som vanlig når vi utvikler digitale læremidler har vi laget filmer som er lagt inn i de nye lærebøkene. Her har Opphei bidratt til å finne vinklinger. Å bruke levende bilder til eksempelvis å vise hvordan komponenter skal kobles sammen gir en mye bedre forståelse enn tekst og bilder. Dette er også tilbakemeldingene vi får fra brukerne av våre digitale lærebøker», sier redaktør Espen Backe i Elforlaget til Elmagasinet.

Han legger til at de er spente på hvordan heisbransjen mottar de nye lærebøkene, med et helt nytt opplegg som vil snu opp ned på den tradisjonelle opplæringen.

Siste artikler

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

VIL FLAGGE UT VINTAPPING TIL DANMARK

Den 10. mai deltok foreningen på en markering til støtte for Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.

TIL HIMMELS MED OSLO SPEKTRUM 

Den 19. april i år ga Oslo bystyre grønt lys til planene for prosjektet til nye Oslo Spektrum. Dermed får byen det første bygget som er på over hundre meter etter at Plaza sto klart i 1989.
2,472FølgereLik
996FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X