Nye lærebøker i heisfaget

De nye etterlengtede lærebøkene for heisfaget er nå tilgjengelig både som papir og i digitalt format. Sist det ble laget lærebøker for heisfaget var for tjue år siden.

Opplæringskontoret for heisfaget (Opphei) har vært sterkt involvert med blant annet forfattere. De fem nye bøkene er «Introduksjon til heisfaget», «Montasjeteknikk», «Vedlikehold og feilsøking», «Elektriske motoranlegg» og «Hydrauliske heiser».

«Som vanlig når vi utvikler digitale læremidler har vi laget filmer som er lagt inn i de nye lærebøkene. Her har Opphei bidratt til å finne vinklinger. Å bruke levende bilder til eksempelvis å vise hvordan komponenter skal kobles sammen gir en mye bedre forståelse enn tekst og bilder. Dette er også tilbakemeldingene vi får fra brukerne av våre digitale lærebøker», sier redaktør Espen Backe i Elforlaget til Elmagasinet.

Han legger til at de er spente på hvordan heisbransjen mottar de nye lærebøkene, med et helt nytt opplegg som vil snu opp ned på den tradisjonelle opplæringen.

Forrige artikkelNy demonstrasjon: Heismontørene i Schindler står fortsatt uten lønn
Neste artikkelRødt Oslo støtter heismontørene i Schindler