26. mai 2024

Nye lærebøker i heisfaget

De nye etterlengtede lærebøkene for heisfaget er nå tilgjengelig både som papir og i digitalt format. Sist det ble laget lærebøker for heisfaget var for tjue år siden.

Opplæringskontoret for heisfaget (Opphei) har vært sterkt involvert med blant annet forfattere. De fem nye bøkene er «Introduksjon til heisfaget», «Montasjeteknikk», «Vedlikehold og feilsøking», «Elektriske motoranlegg» og «Hydrauliske heiser».

«Som vanlig når vi utvikler digitale læremidler har vi laget filmer som er lagt inn i de nye lærebøkene. Her har Opphei bidratt til å finne vinklinger. Å bruke levende bilder til eksempelvis å vise hvordan komponenter skal kobles sammen gir en mye bedre forståelse enn tekst og bilder. Dette er også tilbakemeldingene vi får fra brukerne av våre digitale lærebøker», sier redaktør Espen Backe i Elforlaget til Elmagasinet.

Han legger til at de er spente på hvordan heisbransjen mottar de nye lærebøkene, med et helt nytt opplegg som vil snu opp ned på den tradisjonelle opplæringen.

Siste artikler

Arbeidstilsynet skal kontrollere arbeid med helsefarlig steinstøv

Arbeidstilsynet vil i sommer utføre tilsyn i utsatte bransjer, hovedsakelig i bygg og anlegg, for å kontrollere om det forekommer at arbeidere blir eksponert for kvarts. Vi vet at arbeidstakere daglig blir utsatt for kvartsholdig steinstøv, som kan forårsake lungekreft, allergi og KOLS.

RESULTATET FRA URAVSTEMNINGEN ER KLART

Da uravstemningen i tariffoppgjøret på heisoverenskomsten ble avsluttet torsdag den 23. mai var det klart at et stort flertall av medlemmene godkjenner det fremforhandlede forslaget.

DU KAN NÅ AVGI DIN STEMME

Den 8. mai ble det enighet i forhandlingene på heisoverenskomsten. Frem til 23. mai kan alle medlemmer si hva de mener om resultatet ved å avgi sin stemme.

ENIGHET I TARIFFOPPGJØRET

Etter tre dager med forhandlinger ble det onsdag kveld enighet med arbeidsgiverne i tarifforhandlingene på heisoverenskomsten.
2,501FølgereLik
1,063FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X