2. juni 2023

Nytt fra HBU

Det er en spesiell vinter og vår, og det blir et spesielt år. Det er ikke til å komme utenom at Korona er krevende for hverdagen. Også for oss på HBU.

På senteret på Karihaugen har det vært ganske stille siden mars. Det har ikke vært noen HBU-kurs, og lærlingene har blitt fulgt opp på Zoom og Teams.

Men nå som skolene er i gang igjen og det er tillatt med arrangementer på opptil 50 deltagere er det ikke oss det står på lenger. Vi har en tiltaksplan og er klare for undervisning igjen. Det er selvfølgelig visse utfordringer som vi må ta hensyn til som avstand og hygiene, men vi ser det som innenfor de retningslinjer som er gitt for å holde kurs på opptil 16 deltagere. Så når dere heismontører og heisbedriftene synes det er greit å begynne med kurs igjen er vi klare.

Uansett så får dette konsekvenser for hvor mange vi klarer å holde kurs for i 2020, og det selv om det blir lettelser i retningslinjene slik at vi kan ha flere på kurs etter hvert gjennom høsten. Antagelig må vi også reorganisere kursplanen vår slik at vi kan gi et kurstilbud til flest mulig, noe som betyr at vi kjører flest mulig kurs for inntil 16 personer. Men vi får bare smøre oss med tålmodighet og håpe at veien tilbake til normalen går best mulig.

Videoprosjekt

Vi på HBU har fått tid til å jobbe litt med prosjekter vi vanligvis ikke har tid til. I disse dager lager vi noen videoguider som vi tenkte kunne være nyttig. Foreløpig konsentrerer vi oss rundt hydrauliske heiser siden det sammenfaller med det nye kurset som utvikles for året.

Under pandemien har de ansatte på Karihaugen jobbet med flere videoprosjekter til bruk på kommende kurs. Foto: Christian Olstad

Jeg har lite trening på området fra før av, og er relativt fersk i videoredigering. Men det blir noen produkter etter hvert. Jeg skriver ikke dette bare for å skryte av meg selv, men håper at noen også leser hva jeg skriver. Det er kanskje ikke ukjent at vi sliter med å finne instruktører til HBU. Men det er allikevel mange av dere som har mye dere kunne ha bidratt med. Dersom noen av dere tenker at dere gjerne kunne ha vist frem metoder som vi kunne filmet og laget video av, så hadde vi satt pris på om dere tok kontakt. Dette kan være feilsøkingsmetode, wireskift, pakningsskift, sluttkontrolltester osv.

Vi er bare i startfasen på et slikt prosjekt, og det kommer sikkert til å endre seg og tilpasse seg ettersom vi får erfaring og vi får tilbakemeldinger om gode ideer for gjennomføring. Vi kommer også til å bruke ressursgruppa vår til å følge med og kanskje spørre noen av dere om dere har lyst til å stille opp på video, men om noen av dere har lyst eller har relevante prosjekter vi kunne ha filmet så hadde vi satt pris på om dere tok kontakt.

Vi har også sammen med HMF laget en kort video hvor vi sier litt om hva vi ser etter i en instruktør. Denne videoen ligger ute på HMF sine hjemmesider, på vår hjemmeside: www.heisutdanning.no og på youtube. Her prater jeg litt om hvilke egenskaper du trenger for å være instruktør og litt om hva vi kan hjelpe til med for at du skal kunne bli flinkest mulig instruktør. Og så får vi heller ikke glemme at det å drive med opplæring er en veldig god måte å utvikle seg selv på, og vil være attraktivt hvis du ser etter andre muligheter senere i karrieren.

Martin Granseth
Martin Gransethhttp://heisutdanning.no/
Granseth er instruktør på Heisbransjens Utdanningssenter (HBU).

Siste artikler

OMKOM I PATERNOSTERHEIS

Før 2002 ble det anslått at det i Tyskland døde en person per år i en Paternosterheis. Nå har denne heistypen krevd enda et liv.

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

VIL FLAGGE UT VINTAPPING TIL DANMARK

Den 10. mai deltok foreningen på en markering til støtte for Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.
2,473FølgereLik
996FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X