25. april 2024

Nytt fra HBU

Det er en spesiell vinter og vår, og det blir et spesielt år. Det er ikke til å komme utenom at Korona er krevende for hverdagen. Også for oss på HBU.

På senteret på Karihaugen har det vært ganske stille siden mars. Det har ikke vært noen HBU-kurs, og lærlingene har blitt fulgt opp på Zoom og Teams.

Men nå som skolene er i gang igjen og det er tillatt med arrangementer på opptil 50 deltagere er det ikke oss det står på lenger. Vi har en tiltaksplan og er klare for undervisning igjen. Det er selvfølgelig visse utfordringer som vi må ta hensyn til som avstand og hygiene, men vi ser det som innenfor de retningslinjer som er gitt for å holde kurs på opptil 16 deltagere. Så når dere heismontører og heisbedriftene synes det er greit å begynne med kurs igjen er vi klare.

Uansett så får dette konsekvenser for hvor mange vi klarer å holde kurs for i 2020, og det selv om det blir lettelser i retningslinjene slik at vi kan ha flere på kurs etter hvert gjennom høsten. Antagelig må vi også reorganisere kursplanen vår slik at vi kan gi et kurstilbud til flest mulig, noe som betyr at vi kjører flest mulig kurs for inntil 16 personer. Men vi får bare smøre oss med tålmodighet og håpe at veien tilbake til normalen går best mulig.

Videoprosjekt

Vi på HBU har fått tid til å jobbe litt med prosjekter vi vanligvis ikke har tid til. I disse dager lager vi noen videoguider som vi tenkte kunne være nyttig. Foreløpig konsentrerer vi oss rundt hydrauliske heiser siden det sammenfaller med det nye kurset som utvikles for året.

Under pandemien har de ansatte på Karihaugen jobbet med flere videoprosjekter til bruk på kommende kurs. Foto: Christian Olstad

Jeg har lite trening på området fra før av, og er relativt fersk i videoredigering. Men det blir noen produkter etter hvert. Jeg skriver ikke dette bare for å skryte av meg selv, men håper at noen også leser hva jeg skriver. Det er kanskje ikke ukjent at vi sliter med å finne instruktører til HBU. Men det er allikevel mange av dere som har mye dere kunne ha bidratt med. Dersom noen av dere tenker at dere gjerne kunne ha vist frem metoder som vi kunne filmet og laget video av, så hadde vi satt pris på om dere tok kontakt. Dette kan være feilsøkingsmetode, wireskift, pakningsskift, sluttkontrolltester osv.

Vi er bare i startfasen på et slikt prosjekt, og det kommer sikkert til å endre seg og tilpasse seg ettersom vi får erfaring og vi får tilbakemeldinger om gode ideer for gjennomføring. Vi kommer også til å bruke ressursgruppa vår til å følge med og kanskje spørre noen av dere om dere har lyst til å stille opp på video, men om noen av dere har lyst eller har relevante prosjekter vi kunne ha filmet så hadde vi satt pris på om dere tok kontakt.

Vi har også sammen med HMF laget en kort video hvor vi sier litt om hva vi ser etter i en instruktør. Denne videoen ligger ute på HMF sine hjemmesider, på vår hjemmeside: www.heisutdanning.no og på youtube. Her prater jeg litt om hvilke egenskaper du trenger for å være instruktør og litt om hva vi kan hjelpe til med for at du skal kunne bli flinkest mulig instruktør. Og så får vi heller ikke glemme at det å drive med opplæring er en veldig god måte å utvikle seg selv på, og vil være attraktivt hvis du ser etter andre muligheter senere i karrieren.

Martin Granseth
Martin Gransethhttp://heisutdanning.no/
Granseth er instruktør på Heisbransjens Utdanningssenter (HBU).

Siste artikler

HVA ER EN HEIS?

Det er et spørsmål jeg ofte stiller når jeg holder kurs. Det er mange som jobber i heisfaget som ikke kan svare, og når jeg får svar så får jeg mange forskjellige. Så da tenkte jeg å kanskje hjelpe til litt med å prøve å definere svaret.

1. mai 2024 med Heismontørenes Fagforening

Bli med på familiearrangement med HMF.

Å HA DET ÅLREIT PÅ JOBB

Vi har vel alle tasset rundt i ukesvis alene på arbeide, for så å behøve litt hjelp på en jobb. Etter å ha jobbet sammen med noen andre så kjenner man seg litt blidere, litt mer positiv og alt er bedre. Det er ikke så rart, vi er jo sosiale vesener.

Jentene i bransjen samles på kvinnedagen

Vi var så heldige å få en invitasjon til Heisjentenes samling på kvinnedagen 8. mars. Jentene i bransjen samles for å ta opp viktige saker, snakke om problematikk i bransjen og for å delta i 8. mars-toget. Elleve medlemmer møtte opp til samlingen som gikk over to dager. På programmet gikk faglig og sosialt innhold hånd i hånd.
2,499FølgereLik
1,061FølgereFølg
43AbonnenterAbonnér
X