3. februar 2023

To nye lærlingklasser ved Opphei i år

2,441FølgereLik
988FølgereFølg
32AbonnenterAbonnér

Med en økende arbeidsmengde og med mange montører som går av med pensjon, er det gledelig at det i år er tatt inn nok lærlinger til å opprette to nye klasser ved Opplæringskontoret for heisfaget (Opphei).

Klubbene har i flere år jobbet aktivt for at bedriftene skal ta inn flere lærlinger etter flere magre år – noe som er helt nødvendig for å ta unna arbeidsmengden og for å opprettholde faget og Opphei. Særlig har inntaket av lærlinger vært dårlig de siste årene hos enkelte av de største aktørene. Det er ekstra hyggelig å melde at Orona nå er en del av Opphei-familien, og i år har den spanske aktøren to nye lærlinger med på senteret.

Denne uka (uke 35) er lærlingene samlet til sin første uke ved Opphei. I løpet av uka skal lærlingene blant annet få en intro i heisfaget, FSE-kurs og «en dag i egen bedrift». Sistnevnte utgår dessverre for lærlingene fra Schindler grunnet korona, får vi vite.

Klasse 2 av 2. På grunn av korona ble lærlingene avfotografert klassevis for å kunne opprettholde kravet til en meter. Foto: Tor Erik Lundberg

Tradisjon tro fikk HMF avsatt tid til å presentere de nye lærlingene for foreninga. Fra foreninga møtte leder Markus Hansen, lærlingtillitsvalgt Even Thorstad og lærlingerepresentant Henrik Smerud. Redaksjonen var med og fikk presentert lærlingene for foreningas medlemsblad, hjemmeside og sosial medier.

Markus innledet med å fortelle om hva en fagforening er og hvordan Heismontørenes Fagforening jobber for sine medlemmer. «Det er ikke vi som er foreninga», sa Markus Hansen. «Det er medlemmene som er foreninga», fortsatte han og la til at vi bare følger opp det medlemmene ønsker. Selvfølgelig fikk de også vite hvordan man kan melde seg inn i Heismontørens Fagforening via hjemmesiden vår.

Even Thorstad fortalte om tradisjonen med lærlingsamlinger, men at det fortsatt var usikkert om det ville bli avholdt en samling i år på grunn av koronapandemien. Henrik Smerud, som selv er lærling på siste året og styremedlem i HMF, fortalte litt om læretiden. «Det er viktig å se til at dere får med dere hele bredden i faget i løpet av læretiden, for to og et halvt år går fort», sa han.

HMF ønsker lærlingen velkommen og håper de får en fin læretid frem mot fagprøven.

Tabellen viser kun lærlinger som er tilknyttet Opplæringskontoret for heisfaget (OPPHEI). *Schindler Stahl fusjonerte med Schindler i 2017 og Euroheis fusjonerte med Schindler i 2019. Orona har også tidligere år hatt lærlinger, men deres lærlinger har nå kontrakt med Opphei.

Siste artikler

KAMPEN OM LEDERVERVET I FORBUNDET

Eystein Garberg (44) mener det er mye bra i forbundet i dag, men at vi er forpliktet til å forbedre oss hele tiden. Han er en av to kandidater som stiller til valg som ny forbundsleder på landsmøte i mars.

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.
X