30. mai 2023

To nye lærlingklasser ved Opphei i år

Med en økende arbeidsmengde og med mange montører som går av med pensjon, er det gledelig at det i år er tatt inn nok lærlinger til å opprette to nye klasser ved Opplæringskontoret for heisfaget (Opphei).

Klubbene har i flere år jobbet aktivt for at bedriftene skal ta inn flere lærlinger etter flere magre år – noe som er helt nødvendig for å ta unna arbeidsmengden og for å opprettholde faget og Opphei. Særlig har inntaket av lærlinger vært dårlig de siste årene hos enkelte av de største aktørene. Det er ekstra hyggelig å melde at Orona nå er en del av Opphei-familien, og i år har den spanske aktøren to nye lærlinger med på senteret.

Denne uka (uke 35) er lærlingene samlet til sin første uke ved Opphei. I løpet av uka skal lærlingene blant annet få en intro i heisfaget, FSE-kurs og «en dag i egen bedrift». Sistnevnte utgår dessverre for lærlingene fra Schindler grunnet korona, får vi vite.

Klasse 2 av 2. På grunn av korona ble lærlingene avfotografert klassevis for å kunne opprettholde kravet til en meter. Foto: Tor Erik Lundberg

Tradisjon tro fikk HMF avsatt tid til å presentere de nye lærlingene for foreninga. Fra foreninga møtte leder Markus Hansen, lærlingtillitsvalgt Even Thorstad og lærlingerepresentant Henrik Smerud. Redaksjonen var med og fikk presentert lærlingene for foreningas medlemsblad, hjemmeside og sosial medier.

Markus innledet med å fortelle om hva en fagforening er og hvordan Heismontørenes Fagforening jobber for sine medlemmer. «Det er ikke vi som er foreninga», sa Markus Hansen. «Det er medlemmene som er foreninga», fortsatte han og la til at vi bare følger opp det medlemmene ønsker. Selvfølgelig fikk de også vite hvordan man kan melde seg inn i Heismontørens Fagforening via hjemmesiden vår.

Even Thorstad fortalte om tradisjonen med lærlingsamlinger, men at det fortsatt var usikkert om det ville bli avholdt en samling i år på grunn av koronapandemien. Henrik Smerud, som selv er lærling på siste året og styremedlem i HMF, fortalte litt om læretiden. «Det er viktig å se til at dere får med dere hele bredden i faget i løpet av læretiden, for to og et halvt år går fort», sa han.

HMF ønsker lærlingen velkommen og håper de får en fin læretid frem mot fagprøven.

Tabellen viser kun lærlinger som er tilknyttet Opplæringskontoret for heisfaget (OPPHEI). *Schindler Stahl fusjonerte med Schindler i 2017 og Euroheis fusjonerte med Schindler i 2019. Orona har også tidligere år hatt lærlinger, men deres lærlinger har nå kontrakt med Opphei.

Siste artikler

HMF VISER SIN STØTTE TIL AVSKJEDIGET TILLITSVALGT HOS IKEA

Mandag den 15. mai deltok foreningen på en støttemarkering utenfor Oslo tinghus hvor rettsaken mot arbeidsgiveren skulle foregå.

OSLO TAR FLERE GREP MOT SOSIAL DUMPING

Oslo kommune vil nå skjerpe kravene til sine leverandører for å bekjempe arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

VIL FLAGGE UT VINTAPPING TIL DANMARK

Den 10. mai deltok foreningen på en markering til støtte for Vin- og Brennevinarbeidernes fellesklubb på Gjelleråsen rett utenfor Oslo.

TIL HIMMELS MED OSLO SPEKTRUM 

Den 19. april i år ga Oslo bystyre grønt lys til planene for prosjektet til nye Oslo Spektrum. Dermed får byen det første bygget som er på over hundre meter etter at Plaza sto klart i 1989.
2,472FølgereLik
996FølgereFølg
35AbonnenterAbonnér
X