3. februar 2023

HBU åpner for streaming av kurs

2,441FølgereLik
988FølgereFølg
32AbonnenterAbonnér

Som en konsekvens av koronapandemien måtte HBU avlyse flere kurs som skulle vært avholdt ved senteret. Foreløpig ser det desverre ikke ut til at de skal kunne starte opp med klasseromskurs igjen – i hvert fall ikke på denne siden av høstferien. I det siste har Martin Granseth ved Heisbransjens Utdanningssenter jobbet med å utarbeide et alternativ til klasseromsundervisningen.

Allerede i dag, mandag 31. august, klokken 11:00-11:30, kan du følge første episode av kurset som tar for seg «IoT – Tingenes internett».

Neste episode kommer torsdag 3. september kl 11:00-11:30 hvor temaet er «Predictive maintenance».

Så følger det opp ukene etter med temaer som:

– Nye standarder og hva som skjer med utviklingen av regelverk

– Vedlikehold og ettersyn

– Intervju med nøkkelpersoner og eksperter i heisbransjen, og i firma som leverer tjenester til heisbransjen

Delta her

FSE kurs via nett

Allerede før sommeren startet HBU opp med FSE kurs som ble streamet live via Teams, også dette som et alternativ for å dekke behovet under koronapandemien. Kurset er ment som et alternativ under omstendighetene for å forebygge ulykker med strømgjennomgang. Kursene fortsetter utover høsten så lenge behovet er der. Ta kontakt med kursansvarlig i din bedrift dersom du trenger det lovpålagte kurset.

Siste artikler

KAMPEN OM LEDERVERVET I FORBUNDET

Eystein Garberg (44) mener det er mye bra i forbundet i dag, men at vi er forpliktet til å forbedre oss hele tiden. Han er en av to kandidater som stiller til valg som ny forbundsleder på landsmøte i mars.

GRØNN FREMTID, BÆREKRAFT OG NULLUTSLIPP – HVOR FLINKE ER EGENTLIG HEISSELSKAPENE?

Om du er i butikken og handler, tar kollektivt, eller ser på tv er det én gjenganger: Miljø. Det handler om nullutslipp, bærekraft og en grønnere fremtid for oss alle og jordkloden. Dette markeres gjerne med et grønt blad eller noe vi forbinder med naturen.

KONE KJØPER STARLIFT

I dag ble det kjent at Kone AS har kjøpt norskeide Starlift AS.

Ny faglig leder på OPPHEI

Opplæringskontoret for heisfaget har fått ny faglig leder. Tidligere heismontør Lars Selebø har tatt over etter at Geir Håvi gikk av med pensjon tidligere i år. Vi tok en tur opp til senteret på Karihaugen for en prat med Oppheis nyeste tilskudd.
X