27. juli 2024

HBU åpner for streaming av kurs

Som en konsekvens av koronapandemien måtte HBU avlyse flere kurs som skulle vært avholdt ved senteret. Foreløpig ser det desverre ikke ut til at de skal kunne starte opp med klasseromskurs igjen – i hvert fall ikke på denne siden av høstferien. I det siste har Martin Granseth ved Heisbransjens Utdanningssenter jobbet med å utarbeide et alternativ til klasseromsundervisningen.

Allerede i dag, mandag 31. august, klokken 11:00-11:30, kan du følge første episode av kurset som tar for seg «IoT – Tingenes internett».

Neste episode kommer torsdag 3. september kl 11:00-11:30 hvor temaet er «Predictive maintenance».

Så følger det opp ukene etter med temaer som:

– Nye standarder og hva som skjer med utviklingen av regelverk

– Vedlikehold og ettersyn

– Intervju med nøkkelpersoner og eksperter i heisbransjen, og i firma som leverer tjenester til heisbransjen

Delta her

FSE kurs via nett

Allerede før sommeren startet HBU opp med FSE kurs som ble streamet live via Teams, også dette som et alternativ for å dekke behovet under koronapandemien. Kurset er ment som et alternativ under omstendighetene for å forebygge ulykker med strømgjennomgang. Kursene fortsetter utover høsten så lenge behovet er der. Ta kontakt med kursansvarlig i din bedrift dersom du trenger det lovpålagte kurset.

Siste artikler

I EN BAKGÅRD PÅ GRØNLAND 

Heisbransjen har tatt store steg inn i fremtiden parallelt med den teknologiske utviklingen, men det kan virke som at utviklingen ikke helt har nådd ut overalt.

DA STEMPLINGSURET BLE INNFØRT PÅ BYGGEPLASSENE

I 1967 gikk Bygg- og Tømrermestrenes forening, Murermesternes forening og Oslo Entreprenørforening inn for stempling på byggeplassene i Oslo-området – noe som berørte alle yrkesgrupper som jobbet der.

HØYREBØLGEN OG FASCISMEN

Vi leser stadig oppslag i avisene om ytre høyres aktivitet i Europa, og hvordan de har gjort seg mer relevante i politikken. Reichsbürger-bevegelsens kuppforsøk i Tyskland i 2022 var en stor sak i mediene, der flere høyt profilerte medlemmer ble arrestert. Blant annet en tidligere dommer og politiker i Alternativ fur Deutchland – et parti som ble det tredje største partiet etter valget i 2017.

STATUS FRA KURSSENTERET

Vi er nå ferdig med FSE kurs for 2024, og vi er ca. halvveis med ukeskursene.
2,497FølgereLik
1,059FølgereFølg
44AbonnenterAbonnér
X