17. april 2024

HBU åpner for streaming av kurs

Som en konsekvens av koronapandemien måtte HBU avlyse flere kurs som skulle vært avholdt ved senteret. Foreløpig ser det desverre ikke ut til at de skal kunne starte opp med klasseromskurs igjen – i hvert fall ikke på denne siden av høstferien. I det siste har Martin Granseth ved Heisbransjens Utdanningssenter jobbet med å utarbeide et alternativ til klasseromsundervisningen.

Allerede i dag, mandag 31. august, klokken 11:00-11:30, kan du følge første episode av kurset som tar for seg «IoT – Tingenes internett».

Neste episode kommer torsdag 3. september kl 11:00-11:30 hvor temaet er «Predictive maintenance».

Så følger det opp ukene etter med temaer som:

– Nye standarder og hva som skjer med utviklingen av regelverk

– Vedlikehold og ettersyn

– Intervju med nøkkelpersoner og eksperter i heisbransjen, og i firma som leverer tjenester til heisbransjen

Delta her

FSE kurs via nett

Allerede før sommeren startet HBU opp med FSE kurs som ble streamet live via Teams, også dette som et alternativ for å dekke behovet under koronapandemien. Kurset er ment som et alternativ under omstendighetene for å forebygge ulykker med strømgjennomgang. Kursene fortsetter utover høsten så lenge behovet er der. Ta kontakt med kursansvarlig i din bedrift dersom du trenger det lovpålagte kurset.

Siste artikler

DIGITAL LOGGBOK ER NÅ ETABLERT HOS KUNDER

Eiendomsselskapet Malling er den første kunden som tar i bruk Lilo-digital loggbok på alle eiendommer som de drifter. Det betyr at det er flere montører som får beskjed om å registrere seg som bruker og være klar for å loggføre digitalt.

FEM OMKOM I ULYKKE MED BYGGEPLASSHEIS

Mandag den 11. desember omkom fem bygningsarbeidere da en byggeplassheis raste ned 20 meter på en byggeplass nord for Stockholm.

DE FLESTE ULYKKER MED RULLETRAPP SKYLDES FEIL BRUK

De aller fleste ulykkene med rulletrapper i Singapore i løpet av fjorårets ti første måneder, skjedde fordi folk ikke brukte dem riktig. Noe som kan være gjenkjennbart med norske forhold.

HEISMONTØR KLEMT I HJEL I SJAKTEN

Rett etter klokken tolv fredag den 29. desember ble politi, redningstjeneste og ambulanse varslet om en arbeidsulykke i en heissjakt syd i Stockholm.
2,499FølgereLik
1,060FølgereFølg
42AbonnenterAbonnér
X